Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/172283

Relación entre la resistencia a la insulina, contenido miocárdico de triglicéridos cuantificado mediante espectroscopia por resonancia magnética y disfunción diastólica subclínica.
López March, Alba
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Cladellas Capdevila, Mercè; Roldán Torres, Ildefonso
La prevalença de la insuficència cardíaca segueix en aument. La identificació de nous factors de risc, com els relacionats amb el metabolisme cardíac, és important per a la seva prevenció. La resistència a la insulina és el tret comú de diferents malalties, havent-se observat una alta prevalença entre pacients amb disfunció cardíaca. L'excedent de lípids que es produeix en aquesta circumstància es distribueix cap a teixits no adiposos com el cor (lipotoxicitat). El contingut miocàrdic de lípids pot ser un biomarcador predictor de desenvolupament de disfunció diastòlica i és possible quantificar-lo amb l'ús d’espectroscòpia per ressonància magnètica
La insuficiencia cardíaca es un problema de salud cuya prevalencia sigue aumentando. La identificación de nuevos factores de riesgo, como los relacionados con el metabolismo cardíaco, es importante para su prevención. La resistencia a la insulina es el rasgo común de diferentes enfermedades, habiéndose observado una alta prevalencia entre pacientes con disfunción cardíaca. El excedente de lípidos que se produce en esta circunstancia se distribuye hacia tejidos no adiposos como el corazón (lipotoxicidad). El contenido miocárdico de lípidos puede ser un biomarcador predictor de desarrollo de disfunción diastólica y es posible cuantificarlo con el empleo de espectroscopia por resonancia magnética.
2011-11-11
616.4 - Patologia del sistema limfàtic, òrgans hematopoètics, endocrins
Insulina
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-López March.pdf 520.2 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters