Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/172131

Estudio prospectivo comparando la gastrectomía tubular laparoscópica y la gastrectomía robótica para el tratamiento de la obesidad mórbida
Domingo González, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Armengol Carrasco, Manuel; Vilallonga Puy, Ramón; Hospital Universitari Vall d'Hebron
La cirurgia de l’obesitat suposa una eina dins de l’arsenal terapèutic dels pacients afectes d’obesitat mòrbida. La gastrectomia vertical s’ha popularitzat com a tècnica i les noves tecnologies com la laparoscòpia s’utilitzen de forma habitual. Més recentment la robòtica s’utilitza en diferents àmbits i també s’està implementant en la cirurgia de l’obesitat. A fi de compara la gastrectomia vertical realitzada mitjançant laparoscòpia o robòtica es planteja el següent estudi. S’han comparat els pacients intervinguts de gastrectomia vertical laparoscòpica i robòtica en termes de complicacions intraoperatòries, morbimortalitat i resultats en el seguiment dels pacients. Els resultats són satisfactoris en el sentit que es demostra que la tecnologia robòtica aporta els mateixos resultats en termes de complicacions intra y perioperatòries. Tanmateix es demostra que l’evolució ponderal dels pacients intervinguts de gastrectomia vertical amb tecnologia robòtica es igual a aquells intervinguts de manera tradicional. Així, es conclou que la tecnologia robòtica es una eina en ple desenvolupament que ha demostrat ser eficient, segura y eficaç per al tractament de la Obesitat Mòrbida mitjançant la Gastrectomia vertical.
La cirugía de la obesidad supone una herramienta dentro del arsenal terapéutico de los pacientes afectos de obesidad mórbida. La gastrectomía vertical se ha popularizado como técnica y las nuevas tecnologías como la laparoscopia se utilizan de forma habitual. Más recientemente la robótica se utiliza en diferentes ámbitos y también se está implementando en la cirugía de la obesidad. A fin de comparar la gastrectomía vertical realizada mediante laparoscopia o robótica se plantea el siguiente estudio. Se han comparado los pacientes intervenidos de gastrectomía vertical laparoscópica y robótica en términos de complicaciones intraoperatorias, morbimortalidad y resultados en el seguimiento de los pacientes. Los resultados son satisfactorios en el sentido que se demuestra que la tecnología robótica aporta los mismos resultados en términos de complicaciones intra y perioperatorias. Asimismo, se demuestra que la evolución ponderal de los pacientes intervenidos de Gastrectomia en manga con tecnología robótica es igual a aquellos intervenidos de manera tradicional. De esta manera, concluimos que la tecnología robótica es una herramienta en pleno desarrollo que ha demostrado ser eficiente, segura y eficaz para el tratamiento de la Obesidad Mórbida mediante Gastrectomia en manga.
08-11-2011
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Obesitat mòrbida -- Cirurgia
Gastrectomia
Cirurgia laparoscòpica
Robòtica en medicina
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_DomingoGonzalez.pdf 1.251 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem