Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/171821

De la cuina a l'escenari : el teatre gastronòmic en la postmodernitat
Saumell, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres; Foguet i Boreu, Francesc, 1971-
S'ha evidenciat l'existència d'una nova tendència artística batejada com a gastrodramatúrgia, en la que s'hi insereixen dos tipus de teatre: el teatre culinari, que incorpora en els seus espectacles les tres instàncies del menjar: preparar, servir i consumir un menjar real que serà mastegat, empassat i/o digerit, i el teatre gastronòmic, que podríem definir-lo com aquell teatre que es pot classificar "selon la franchise de leur allusion alimentaire" i, per extensió, "de ce que mangent les personnages" (Barthes 1971: 128). La seva aparició ha coincidit amb el fenomen gastronòmic de l'actualitat i n'ha permès la qualificació d'epifenomen de la postmodernitat
2011
79 - Diversions. Espectacles. Cinema. Teatre. Dansa. Jocs. Esports
Gastronomia en la literatura
Teatre -- Catalunya -- Història -- 1989-2011
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Treball de recerca.pdf 599.7 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters