Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171770

Eventos cardiovasculares adversos postcirugía no cardiaca de riesgo medio-alto: Estudio retrospectivo del 2009
Guilabert Sanz, Patricia
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Armengol Carrasco, Manuel; Bernia Gil, José Antonio
La incidència descrita d’esdeveniments cardiovasculars adversos postcirurgia no cardíaca a la bibliografia es del 1-4%. Basant-nos en l’estudi MASCARA realitzat al nostre hospital en varem proposar estudiar la incidència i mortalitat en cirurgia de risc mitjà-alt en el nostre hospital en 2009, així com la relació amb els diferents factors de risc avaluats. Tenint presents les limitacions de l’estudi concloem que la incidència fou del 6.3% y la mortalitat del 4.4% . Només l’edat va poder ser considerada com a factor de risc amb significació estadística tant per als esdeveniments durant l’ingrés com per a la mortalitat.
La incidencia descrita de eventos cardiovasculares adversos postcirugía no cardíaca en la bibliografía es del 1-4%. Basándonos en el estudio MASCARA realizado en nuestro hospital nos propusimos estudiar la incidencia y mortalidad en cirugía de riesgo medio-alto en nuestro hospital en 2009, así como la relación con los diferentes factores de riesgo evaluados. Teniendo presentes las limitaciones del estudio concluimos que la incidencia fue del 6.3% y la mortalidad del 4.4%. Sólo la edad pudo ser considerada como factor de riesgo con significación estadística tanto para los eventos durante el ingreso como para la mortalidad.
02-11-2011
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
Cirurgia -- Complicacions
Operacions quirúrgiques
Sistema cardiovascular -- Malalties
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_GuilabertSanz.pdf 794.8 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem