Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/171769

Evaluación de la efectividad del tratamiento mediante instilaciones con ácido hialurónico en el control de la hematuria asociada a cistopatía rádica
Martínez Rodríguez, Roberto Hugo
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Gelabert Mas, Antonio; Ibarz Servio, Luis
Quan la bufeta és exposada a la radiació durant el tractament de tumors pelvians, esdevenen una sèrie de canvis histopatològics amb manifestacions clíniques. A més de la síndrome miccional irritatiu caracteritzat per urgència, polaquiuria i disúria, l'aparició d'hematúria suposa una de més grans les complicacions que l'uròleg ha de manejar. L'àcid hialurònic endovesicals constitueix una de les opcions de tractament. Avaluem l'efectivitat del tractament i la idoneïtat de la seva pauta d'administració mitjançant un estudi descriptiu retrospectiu amb 20 pacients i un període de seguiment mínim de 12 mesos.
Cuando la vejiga es expuesta a la radiación durante el tratamiento de tumores pélvicos, acontecen una serie de cambios histopatológicos con manifestaciones clínicas. Además del síndrome miccional irritativo caracterizado por urgencia, polaquiuria y disuria, la aparición de hematuria supone una de mayores las complicaciones que el urólogo debe manejar. El ácido hialurónico endovesical constituye una de las opciones de tratamiento. Evaluamos la efectividad de dicho tratamiento y la idoneidad de su pauta de administración mediante un estudio descriptivo retrospectivo con 20 pacientes y un periodo de seguimiento mínimo de 12 meses.
02-11-2011
616.6 - Patologia del sistema genitourinari
Cistitis
Àcid hialurònic
Hematúria
Radioteràpia -- Complicacions
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_MartinezRodriguez.pdf 1.651 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem