Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/171668

Apendicectomía laparoscópica frente al abordaje abierto para el tratamiento de la apendicitis aguda
Fortea Sanchis, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Martínez Ramos, David; Armengol Carrasco, Manuel
L'apendicitis aguda és una de les patologies més freqüents que afecten a l’esser humà. Des del segle XVIII, la via d’abordatge per a l’apendicectomia ha estat la laparotomia, amb mínimes variacions fins a l’actualitat. En els últims anys la irrupció de la via laparoscòpica ha revolucionat totes les especialitats quirúrgiques. No obstant això, els diversos avantatges d’aquesta via d’abordatge no han estat suficients per a establir-la com la tècnica d’elecció per a la realització de la apendicectomia. És per això que plantegem un estudi que compari ambdues tècniques.
La apendicitis aguda es una de las patologías más frecuentes que afectan al ser humano. Desde el siglo XVIII, la vía de abordaje para la apendicectomía ha sido la laparotomía, con mínimas variaciones hasta la actualidad. En los últimos años la irrupción de la vía laparoscópica ha revolucionado todas las especialidades quirúrgicas. Sin embargo, las diversas ventajas, ampliamente demostradas en múltiples estudios, de esta vía de abordaje no han sido suficientes para establecerla como técnica de elección para la realización de la apendicectomía. Por lo que planteamos un estudio que compare ambas técnicas.
2011-10-27
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Apendicectomia
Cirurgia laparoscòpica
Apèndix (Anatomia) -- Cirurgia
Apendicitis -- Cirurgia
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR_ForteaSanchis.pdf 577.5 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters