Utilización de fibroscopio con canal de biopsia bajo anestesia tópica para biopsias de lesiones laríngeas oncológicas
Samarà Piñol, Laura
Perelló Scherdel, E., (Enrique), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Nogués Orpi, Julio, tut.
Maños Pujol, Manuel, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 28 p.
Resum: Treball prospectiu experimental de pacients a estudi per possible lesió tumoral en l'àrea de cap i coll. Realitzarem biòpsies de les lesions mitjançant una tècnica que anomenem Fibro-Laringo Biòpsia (FLB) sota anestesia tòpica i sedació, consistent en biopsiar-les mitjançant un fibroscopi amb canal de treball que permet visualitzar tota la regió naso-faringo-laríngia. Ho compararem amb un grup de pacients ja biopsiats durant l'any 2010 amb la tècnica de Micro-laringo biòpsia (MLB) sota anestesia general. Volem valorar si la FLB és una tècnica tan útil pel diagnòstic i /o estadiatge de tumors com ho és, actualment en el nostre servei, la MLB.
Resum: Trabajo prospectivo experimental de pacientes en estudio por posible lesión tumoral del área de cabeza y cuello. Realizaremos biopsias de las lesiones mediante una técnica que llamamos Fibro-laringo Biopsia (FLB) bajo anestesia tópica y sedación, que consiste en biopsiarlas mediante un fibroscopio con canal de trabajo que permite visualizar toda la región naso-faringo-laríngea. Lo compararemos con un grupo de pacientes ya biopsiados durante el año 2010 con la técnica de Micro-laringo biopsia (MLB) bajo anestesia general. Queremos valorar si la FLB es una técnica tan útil para el diagnóstico y el estadiaje de tumores como lo es, actualmente en nuestro servicio, la MLB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Laringe ; Càncer ; Diagnòstic ; Biòpsia



28 p, 291.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-10-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir