De la baja de un buque de la Armada como recurso socio-económico y ambiental : estrategias para la cohesión y formación del tejido social, el futuro pesquero y la protección ambiental
Jiménez Pérez, Miguel
Ramos Martín, Jesús, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2011
Descripció: 117 p.
Resum: En la actualidad, la Armada española cuenta con un total de 103 buques (LOBA, 2009). Cada uno de ellos tiene una misión específica de acuerdo a sus características. Dicha misión condicionará la vida útil del navío. Cuando un buque es dado de baja, surgen las siguientes preguntas: ¿Qué hacer con ellos? ¿Tienen alguna utilidad? ¿Generan un impacto ambiental? En este proyecto, se presentan diferentes propuestas que tienen como finalidad obtener el mayor beneficio del recurso. Cada una de ellas buscará el máximo rédito en aspectos como la cohesión en el tejido social y la socio-economía de una zona determinada y la protección del medio marino junto al futuro de la pesca de arrastre en nuestro país. A lo largo del trabajo, se verá la dificultad de desguazar buques con gran eslora en nuestros astilleros, así como también los problemas administrativos y políticos a los que se enfrentan asociaciones y ayuntamientos que quieren adquirir un buque, para convertirlo en un museo o en un pecio, respectivamente. El objetivo principal es dar a conocer cuál es la situación, pero sin entrar a determinar qué opción sería mejor para cada tipo de navío.
Resum: At the moment, Spain's Navy has 103 ships. Each one of them has a specific mission according to their characteristics. When a warship is discharged, the following questions arise: What should we do with them? Are they useful? Can society benefit from them? Can they be sold? In the economic aspect? Do they have an environmental impact? In this project, there are some suggestions that aim to make the most from the resource, that is, the vessel. Each one of these suggestions seek the maximum benefit in aspects such as the cohesion in society and socioeconomy of a specific area and the protection of the sea along with the future of trawl fishing in our country. During this project, you will see the difficulties of scrapping big warships in our shipyard. Besides, you will also see the administrative and political problems that associations and city councils have to face when they want to acquire a discharged warship in order to make it a museum or a wreck, respectively. The aim of this project is not to determine which option is best for each type of ship, but to get people to know what the situation is.
Resum: En l'actualitat, l'Armada espanyola compta amb un total de 103 vaixells. Cadascun d'ells té una missió específica d'acord a les seves característiques. Aquesta missió condicionarà la vida útil del vaixell. Quan un vaixell és donat de baixa, sorgeixen les següents preguntes: Què s'ha de fer amb ells? Tenen alguna utilitat? Poden beneficiar d'alguna manera a la societat? Generen un impacte ambiental? En aquest projecte, es presenten diferents propostes que tenen com a finalitat obtenir el major benefici del recurs. Cadascuna d'elles buscarà el màxim rèdit en aspectes com la cohesió en el teixit social i la socieconomia d'una determinada zona i la protecció del mitjà marí juntament amb el futur de la pesca d'arrossegament al nostre país. Al llarg del treball, es veurà la dificultat de desballestar bucs amb gran eslora en les nostres drassanes, així com també els problemes administratius i polítics als quals s'enfronten associacions i ajuntaments que volen adquirir un vaixell, ja donat de baixa, per convertir-lo en un museu o en un derelicte, respectivament. L'objectiu principal és donar a conèixer quin és la situació, però sense provar de determinar que opció és millor per a cada tipus de navili.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Vaixells ; Reciclatge ; Desballestament



Resum
14 p, 181.6 KB

Projecte
117 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-10-31, darrera modificació el 2022-08-26



   Favorit i Compartir