Nominal plural marking of nonce words in child Spanish
Cantú Sánchez, Myriam
Gavarró Algueró, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Grinstead, John, dir. (The Ohio State University)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2011
Resum: This study addresses the issue of Spanish plural marking considering data from three sources: existent words, loan words and nonce words. Specifically, we are interested in the role of stress placement and word-final sound in the use of /-es/ for plural formation. We present data concerning the interaction of these two features for children and adults. Our findings suggest that this phenomenon is a classic example of over generalization in acquisition. Stress does not seem a determining feature by itself. Its main effect is produced when it interacts with the structure of the syllable.
Resum: Aquest estudi aborda la qüestió de l'adquisició de la marca de plural en castellà tenint en compte les dades de tres fonts: les paraules existents, els préstecs i les paraules inventades. En concret, estem interessats en el paper de la col·locació del accent i el so final de paraula en l'ús de la /-és / per a la formació del plural. Es presenten les dades relatives a la interacció d'aquestes dues funcions per a nens i adults. Les nostres troballes suggereixen que aquest fenomen és un exemple clàssic de sobre -generalització. L'accent no sembla un tret determinant per si mateix. El seu principal efecte es produeix quan interactua amb l'estructura de la síl·laba.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Ciència Cognitiva i Llenguatge [4314177]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster de ciència cognitiva i llenguatge
Document: Treball final de grau
Matèria: Castellà ; Nombre



60 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2011-10-24, darrera modificació el 2023-09-04



   Favorit i Compartir