Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/170112

La integració de les energies renovables en un model energètic sostenible
Coll Mir, Jaume
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Ramos Martín, Jesús; Boada, Martí, 1949-; Rieradevall, Joan; Sánchez Cabeza, Joan Albert; Duch Cortinas, Jordi;
La sostenibilitat del model energètic de Catalunya es veu condicionada per aspectes com la dependència energètica, la seguretat de subministrament, l’eficiència energètica, els impactes ambientals i la demanda creixent. D’altra banda, la incorporació d’energia renovable en el mix energètic implica una major autonomia energètica, seguretat de subministrament a llarg termini, i eficiència energètica, així com un menor impacte ambiental. Tanmateix, la contribució en el sistema elèctric d’un volum ja important i creixent d’energia renovable requereix una complexa tasca d’integració a nivell tècnic i econòmic. Per aconseguir-ho, és necessari desenvolupar una regulació estable que complementi el procés de liberalització del sector amb l’objectiu d’acomodar la generació renovable en un model energètic sostenible. La (in)formació i participació de la demanda es presenta com una condició clau per engegar el camí cap a una nova cultura energètica.
La sostenibilidad del modelo energético de Cataluña se ve condicionada por aspectos como la dependencia energética, la seguridad de suministro, la eficiencia energética, los impactos ambientales y la demanda creciente. Por otro lado, la incorporación de energía renovable en el mix energético implica una mayor autonomía energética, seguridad de suministro a largo plazo y eficiencia energética, así como un menor impacto ambiental. Sin embargo, la contribución en el sistema eléctrico de un volumen ya importante y creciente de energía renovable requiere una compleja tarea de integración a nivel técnico y económico. Para conseguirlo, es necesario desarrollar una regulación estable que complemente el proceso de liberalización del sector con el objetivo de acomodar la generación renovable en un modelo energético sostenible. La (in)formación y participación de la demanda se presenta como una condición clave para empezar el camino hacia una nueva cultura energética.
The sustainability of the energy model of Catalonia is conditioned by aspects such as energy dependence, security of supply, energy efficiency, environmental impacts and the increasing demand. On the other hand, the incorporation of renewable energy in the energy mix means greater energy independence, long-term security of supply and energy efficiency as well as less environmental impact. However, the contribution to the electrical system of a large and growing volume of renewable energy requires a complex integration task in technical and economic fields. To achieve this, it is necessary to develop a stable regulation to complement the liberalization of the sector in order to accommodate renewable generation in a sustainable energy model. The information and participation of demand is presented as a key condition for beginning the path toward a new energy culture.
2011-06
504 - Ciències del medi ambient
Fonts d'energia renovables -- Catalunya
Energia -- Catalunya
Energia elèctrica -- Catalunya
Desenvolupament sostenible -- Catalunya
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC_JaumeCollMir_annex.pdf 5.934 MB PDF Annex
PFC_JaumeCollMir_resum.pdf 173.3 KB PDF Resum
PFC_JaumeCollMir.pdf 2.871 MB PDF Projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters