To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/13015

Sistemes de comunicació digitals per satèl·lits d'alta capacitat;
Digital communications systems for high capacity satellites
Guiu Millan, Jordi
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions; Sala Álvarez, José
English: This project presents a simulation model of a satellite digital communications system based on DVB-S2 standard. The model permits the study of various characteristics of the performance of this system over an AWGN channel. The model consists in basic transmitter and receiver blocks for a DVB-S2 communications system. The aim of the discussion is counteract one of the fundamentals problems in an efficient satellite data transmission: the signal distortion introduced due the presence of a non linear amplifier on-board. First, the project investigates the design and optimization of multilevel amplitude and phase shift keying APSK modulations proposed by the standard DVB-S2. Those modulations schemes present an inherent robustness against the non linearities introduced by the amplifier due the multi ring constellation mapping. Second, the non linearity is simulated with a memory-less Saleh model and an Adaptive Static Digital Predistortion technique is implemented. This technique modifies the signal source constellation, from the changes that the power amplifier introduce in the signal, with the aim to obtain signals similar to those can be produced by a linear model at the amplifier output. The purpose is doing an efficient use of the available limited power at the transmitter simultaneously that the impact of the signal degradation due the non linearity makes possible the transmission.
Castellano: Este proyecto presenta un modelo de simulación de un sistema de comunicaciones digitales vía satélite basado en el estándar DVB-S2. El modelo permite estudiar diversos aspectos del comportamiento de este sistema en un canal AWGN. Para ello, el modelo consta de bloques que conforman un transmisor y un receptor básicos para un sistema DVB-S2. El estudio se centra en contrarrestar uno de los problemas fundamentales para realizar una transmisión de datos a través de un enlace vía satélite: la distorsión en el señal debida a la presencia de un amplificador no lineal a bordo del satélite. En primer lugar se estudia el diseño y optimización de la modulación multinivel de amplitud y fase APSK propuesta en el DVB-S2. Estos esquemas de modulación presentan una robustez inherente a las no linealidades introducidas por el amplificador debido a su naturaleza multi anillo de diferentes niveles de amplitud. En segundo lugar, se simula la no linealidad mediante un modelo de Saleh sin memoria y se implementa una técnica de Predistorsión Digital Estática Adaptativa, que modifica la constelación de señal original, a partir de los cambios que el amplificador introduce en la señal, para obtener a la salida de éste señales similares a los de un modelo lineal. El objetivo es hacer un uso eficiente de la potencia limitada disponible en el transmisor a la vez que se mantiene la degradación introducida por la no linealidad en niveles aceptables que posibiliten la transmisión.
Català: Aquest projecte presenta un model de simulació d'un sistema de comunicacions digitals via satèl·lit basat en l'estàndard DVB-S2. El model permet l'estudi de diversos aspectes del comportament d'aquest sistema en un canal AWGN. Per fer-ho, el model consta dels blocs que conformen un transmissor i un receptor bàsics per un sistema DVB-S2. L'estudi es centra en contrarestar un del problemes fonamentals per realitzar una transmissió eficient de dades a través d'un enllaç via satèl·lit: la distorsió en el senyal deguda a la presència d'un amplificador no lineal a bord del satèl·lit. En primer lloc s'estudia el disseny i optimització de la modulació multinivell d'amplitud i fase APSK proposada en el DVB-S2. Aquests esquemes de modulació presenten una robustesa inherent a les no linealitats introduïdes per l'amplificador, degut a la seva naturalesa multi anell de diversos nivells d'amplitud. En segon lloc, es simula la no linealitat mitjançant un model de Saleh sense memòria i s'implementa una tècnica de Predistorsió Digital Estàtica Adaptativa, que modifica la constel·lació de senyal original, a partir dels canvis que l'amplificador introdueix en el senyal, per tal d'obtenir a la sortida d'aquest senyals similars als d'un model lineal. L'objectiu és fer un ús eficient de la potència limitada disponible en el transmissor alhora que es manté la degradació introduïda per la no linealitat en nivells acceptables per possibilitar la transmissió.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria electrònica i telecomunicacions::Radiocomunicació i exploració electromagnètica::Satèl·lits i ràdioenllaços
Digital communications
Artificial satellites in telecommunication
Non linear devices
APSK
DVB-S2
Dispositivos no lineales
Dispositius no lineals
Comunicacions digitals
Satèl·lits artificials en telecomunicació
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters