Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2445/18954

Disseny, estructura i característiques d'una xarxa de CDROM en una biblioteca universitària.
Rodríguez-Gairín, Josep-Manuel
Universitat de Barcelona
En aquest article es descriu la implementacio d'una xarxa de CD-ROM en una biblioteca universitària, així com la integració d'aquesta en una unitat de documentació. Es comenten les característiques de la xarxa,problemes tècnics, llicències de xarxa i aspectes d'ampliació i accés remot. Son especialment destacables els menús, el disseny dels sistemes de control estadístic centralitzat i les possibilitats de connexió des de sistemes VAX-DIGITAL. Un dels aspectes mes importants es la integració electrónica de serveis, que permet, des del mateix terminal i de forma selectiva, accedir a la consulta del catáleg propi i a les utilitats de la xarxa (processadors de textos, gràfics), consultar bases de dades bibliográfiques en CD-ROM o suport magnetic, i disposar d'un subsistema automatitzat d'obtenció de documents per demanar articles, comprovar l'estat de la petició i realitzar amplis controls administratius i estadístics.
26-07-2011
Recursos electrònics en xarxa
CD-ROMs
Biblioteques universitàries
Computer network resources
CD-ROMs
Academic libraries
(c) Rodríguez-Gairín, 1992
Article
Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats

Altres documents del mateix autor/a

García-García, A.; Rodríguez-Gairín, Josep-Manuel; Saorín, T.; González, L.; García-Massó, X.; Ferrer Sapena, A.; Peset, F.
Abad García, María Francisca; Abadal, Ernest; André, Francis; Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Badolato, Anne-Marie; Barthet, Emilie; Cassella, Maria; Creppy, Rachel; Gargiulo, Paola; Georgiou, Panos; Gurdal, Gultekin; Lutz, Jean-François; Melero, Remedios; Moral, Aynur; Naud, Mariette; Nominé, Jean-François; Papadatou, Fiori; Rodrigues, Eloy; Rodríguez-Gairín, Josep-Manuel; Saraiva, Ricardo; Térmens i Graells, Miquel; Turkfidani, Ata; Weil-Miko, Christine