To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/12394

Algorisme i aplicació pel càlcul de la velocitat i longitud del pas humà mitjançant sensors inercials amb finalitats mèdiques.
Gonzalo Acosta, Francisco Javier
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria de Serveis i Sistemes d'Informació; Samà Monsonís, Albert
Català: La velocitat i la longitud del pas són dos paràmetres de la marxa útils en la diagnosi mèdica ja que, per exemple, són sensibles a l estat en què es troben els malalts de Parkinson, diabetis i persones amb risc de caigudes. El projecte tracta d efectuar el càlcul dels paràmetres de velocitat i longitud del pas humà fent ús de sensors inercials (acceleròmetres i giroscopis) que ens faciliten la mesura de l acceleració (m/s2) i la rotació angular (rad/s) en cada instant de temps aplicades sobre els tres eixos de coordenades. Els sensors inercials permeten mesurar el moviment humà de forma ambulatòria sense obstruir els moviments donada la seva miniturització, de forma que el pacient pot realitzar les seves activitats habituals de la vida diària de manera natural. El projecte es porta a terme mitjançant una base de dades del moviment humà mesurat pels sensors situats als peus. Basant-se en la literatura existent i a partir de les dades obtingudes, es proposa un algorisme que permet extreure la longitud i la velocitat del pas. Aquest algorisme es prova amb una nova base de dades, elaborada a partir de casos diferents als de la base de dades inicial, de forma que se n obté l error de validació. Finalment es desenvolupa una aplicació que implementa l algorisme i altres funcionalitats.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria electrònica::Instrumentació i mesura::Sensors i actuadors
Àrees temàtiques de la UPC::Ciències de la salut::Medicina
Human locomotion -- Computer programs
Detecció
Sensor inercial
Peu
Distància
Longitud
Velocitat
Regressió
Pas
Detection
Sensor
Inertial
Foot
Distance
Length
Velocity
Regression
Gait
Locomoció humana -- Programes d'ordinador
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters