Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/15427

Identificació de QTLs implicats en l'adaptació a canvis de temperatura en la planta model Arabidopsis thaliana
Alcázar Hernández, Rubén
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
Estudi realitzat a partir d’una estada al Max Planck Institute for Plant Breeding Research, a Alemanya, entre 2006 i 2008. En aquest treball s´ha identificat una nove interacció epistàtica entre l'ecotip Landsberg, originari d'Europa del nord, i Kashmir-2 o Kondara, ambdós originaris d'Àsia Central. Els anàlisi de QTLs en poblacions recombinants Ler x Kas-2 i Ler x Kond indica el requeriment de 3 loci en Ler x Kas-2 i 2 loci en Ler x Kond. Els híbrids incompatibles crescuts a temperatures baixes (16°C) mostren seriosos defectes en el desenvolupament, mort cel.lular espontània i resistència a Hyaloperonospora parasitica. Aquests fenotips es suprimeixen a elevades temperatures o per mutació d'EDS1, o depleció dels nivells d'àcid sal.licílic per transformació amb salicil.lat hidroxilasa (NahG). El grau de severitat en els fenotips observats correlaciona amb els nivells d'àcid sal.licílic, indicant que aquesta molècula és essencial per a la senyalització d'incompatibilitats genètiques en Arabidopsis.
16-04-2009
575 - Genètica general. Citogenètica general. Immunogenètica. Evolució. Filogènia
Genètica vegetal
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
14 p.
Informe
Els ajuts de l'AGAUR;2005ABP10008
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
2005 BP A 10008.pdf 260.2 KB PDF

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats

Altres documents del mateix autor/a

Alcázar Hernández, Rubén; Bitrian, Marta; Zarza, Xavier; Fernández Tiburcio, Antonio
Alcázar Hernández, Rubén; von Reth, Marcel; Bautor, Jaqueline; Chae, Eunyoung; Weigel, Detlef; Koornneef, Maarten; Parker, Jane E.