Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/151968

Diagnosi ambiental de les fonts naturals de la zona nord-occidental del Vallès Oriental: el fenomen "garrafaire"
Diagnosis ambiental de las fuentes naturales de la zona noroccidental del Vallès Oriental: el fenómeno "garrafero";
Springs environmental diagnosis located in the north-western area of Vallès Oriental: the "garrafaire" phenomenon
Ribera Segalés, Sara
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-;
Aquest treball analitza un total de sis fonts naturals situades a la zona nord-occidental del Vallès Oriental amb l’objectiu de determinar-ne la seva freqüentació i en especial centrar-se en el fenomen “garrafaire”. S’ha elaborat un mètode de recompte d’usuaris, s’ha analitzat l’aigua a nivell físico-químic i microbiològic i s’ha portat a terme un sistema de caracterització ambiental d’aquestes fonts. La freqüentació és elevada a quatre de les sis fonts estudiades, de les que només tres són utilitzades habitualment per “garrafaires”. El volum d’ús d’aquestes fonts contrasta amb el control analític de la qualitat de l’aigua, per part de l’administració, que és inexistent en quatre d’elles i insuficient a les restants. La confiança per part dels usuaris cap a la qualitat de l’aigua també difereix dels resultats de les analítiques realitzades, en que l’aigua ha estat qualificada com a no apta per al consum humà en totes elles, exceptuant una única analítica d’una font que ha resultat apta per al consum humà. En conseqüència, caldria un pla de control i seguiment de la qualitat de l’aigua almenys en 4 de les fonts analitzades.
Este trabajo analiza un total de seis fuentes naturales situadas en la zona noroccidental del Vallès Oriental con el objetivo de determinar su frecuentación y en especial centrarse en el fenómeno “garrafero”. Se ha elaborado un método de recuento de usuarios, se ha analizado el agua a nivel físico-químico y microbiológico y se ha realizado un sistema de caracterización ambiental de estas fuentes. La frecuentación es elevada en cuatro de las seis fuentes estudiadas, de las que sólo tres son utilizadas habitualmente por “garraferos”. El volumen de uso de estas fuentes contrasta con el control analítico, por parte de la administración, que es inexistente en cuatro de ellas e insuficiente en las restantes. La confianza por parte de los usuarios hacia la calidad del agua también difiere de los resultados de las analíticas realizadas, donde el agua ha sido calificada como no apta para el consumo humano, en todas ellas, exceptuando una única analítica de una fuente que ha resultado apta para el consumo humano. En consecuencia, seria necesario un plan de control y seguimiento de la calidad del agua, al menos en 4 de las fuentes analizadas.
This work analyzes a total of six springs placed in the north-western area of the Vallès Oriental. Its main aim is to find out how often are the springs visited and especially to focus on the “spring water customers that collect water from the springs” phenomenon (from now on “garrafaire” phenomenon). It has been elaborated a method of users counting and the water has been analyzed physically, chemically and microbiologically. In addition to this, an environmental characterization method for these springs has been carried out. There’s a high influx of people in four of the six studied springs of which only three are habitually used for “garrafaires”. This high use of the springs contrasts with the analytical control on the administration side, which is non-existent in four of them and not enough in the remaining ones. The confidence towards the water quality on the user’s side also differs from the results of the analytics, where the water has been qualified as not suitable for the human consumption, except for an only spring in which the analytic is suitable for the human consumption. In consequence, a water quality control plan and its follow-up would be needed in at least 4 of the analyzed springs.
02-2011
504 - Ciències del medi ambient
Deus (Geologia) -- Vallès Oriental (Catalunya)
Aigua -- Qualitat -- Gestió -- Vallès Oriental (Catalunya)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_SaraRiberaSegales_part01.pdf 1.642 MB PDF Projecte, primera part
PFC_SaraRiberaSegales_part02.pdf 9.189 MB PDF Projecte, segona part
PFC_SaraRiberaSegales_resum.pdf 102.4 KB PDF Resum

Mostrar el registro completo del ítem