Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/151836

Implementación de resonadores serie en derivación mediante stubs en derivación de salto de impedancia: análisis y limitaciones
Naqui Garolera, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria; Martín, Ferran, (Martín Antolín)
En aquest projecte s'analitzen les limitacions de la implementació de ressonadors sèrie en derivació en tecnologia microstrip mitjançant un stub en derivació de salt d'impedància (SISS). L'esmentada estructura està composada per una línea d'alta impedància carregada amb una línea de baixa impedància acabada en circuit obert. El seu comportament en freqüència és equivalent al d'un ressonador sèrie en derivació sempre i quan les longituds de les seves línies siguin elèctricament petites. Sota aquestes condicions, bàsicament, la línia d'alta impedància sintetitza una inductància, mentre que la línia de baixa impedància una capacitat. La limitació en els valors mínim i màxim de la impedància característica que es poden implementar implica una limitació sobre la inductància i la capacitat que es poden sintetitzar mitjançant el SISS.
En este proyecto se analizan las limitaciones de la implementación de resonadores serie en derivación en tecnologái microstrip mediante un stub en derivación de salto de impedancia (SISS). Dicha estructura está compuesta por una línea de alta impedancia cargada con una línea de baja impedancia terminada en circuito abierto. Su comportamiento en frecuencia es equivalente al de un resonador serie en derivación siempre y cuando las longitudes de sus líneas sean eléctricamente pequeñas. Bajo estas condiciones, básicamente, la línea de alta impedancia sintetiza una inductancia, mientras que la línea de baja impedancia una capacidad. Las limitaciones en los valores mínimo y máximo de las impedancia características que se pueden implementar implican una limitación sobre la inductancia y la capacidad que se pueden sintetizar mediante el SISS.
In this project it is analyzed the limitations on the implementation of shunt series resonators in microstrip technology through a stepped-impedance shunt stub (SISS). Such structure is composed of a high impedance line loaded with a low impedance open-ended line. Its frequency behaviour is equivalent to that of a shunt series resonator provided that the lengths of its lines are electrically small. Under these conditions, basically, the high impedance line sythesizes an inductance, wehereas the low impedance line a capacitance. The limitations on the minimum and maximum values of the implementable characteristic impedance imply a limitation on the inductance and capacitance that can be synthesized by means of the SISS.
06-2010
621.3 - Enginyeria elèctrica. Electrotècnia. Telecomunicacions
Ressonadors
Impedància (Electricitat)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PFC_JordiNaquiGarolera.pdf 1.777 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem