Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/13967

Multiculturalitat i Educació: fenomen clau per una ciutadania activa a la secundària
Luna González, Esther
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
Projecte de recerca elaborat a partir d’una estada a l’Institut Kultur och Kommunikation de la Universitat Södertöns Högskola d’Estocolm, Suècia, entre juliol i setembre del 2007. La present investigació s’emmarca dins el projecte de tesi “Del Centre Educatiu a la Comunitat: un programa de ciutadania activa” que té com a finalitat la validació d’un programa de participació ciutadana dels i de les joves a la seva comunitat des del centre educatiu afavorint així la relació escola-comunitat. En una recerca d’aquestes característiques, on es pretén la participació ciutadana dels i de les joves a la seva comunitat, cal tenir present un fenomen clau dins de la nostra societat: la multiculturalitat (INE, 2005) que es fa evident en els espais socials (Marín, 2002), pel que es creu important incorporar aquest element en la validació del material de participació ciutadana. Des d’aquesta perspectiva la participació ciutadana es planteja des de la diversitat ètnica i cultural que va més enllà de l’enriquiment individual i col•lectiu de noves llengües, costums, creences i pràctiques religioses. És important i necessari centrar la participació ciutadana dels i de les joves a la seva comunitat que desenvolupi llibertat i autonomia juntament amb dinàmiques que suposin l’empoderament personal i cívic de persones i grups en risc d’exclusió. Davant la necessitat d’aprofundir en el concepte de multiculturalitat per tal d’incorporar-lo en el nostre estudi de tesi, trobem que aquest fenomen té una llarga tradició a Suècia, motiu pel qual s’ha realitzat l’estada sent l'objecte d'estudi concret la multiculturalitat a l'educació.
2009-03-02
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure
Educació per a la ciutadania
Multiculturalisme--Ensenyament
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
21 p.
Report
Els ajuts de l'AGAUR;2006BE200335
         

Full text files in this document

Files Size Format
2006 BE 2 00335.pdf 286.6 KB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Folgueiras Bertomeu, Pilar; Biglia, Bárbara; Luna González, Esther; Palou Julián, Berta; Sabariego Puig, Marta; Sánchez Aroca, Montse; Vanessa Soria
Folgueiras Bertomeu, Pilar; Luna González, Esther; Cabrera, Flor; Puig Latorre, Gemma
Folgueiras Bertomeu, Pilar; Luna González, Esther; Cabrera, Flor; Puig Latorre, Gemma
 

Coordination

 

Supporters