Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/13787

Diseño de instalaciones logísticas a través de la simulación
Martín Mancera, Cristina
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Guimarans Serrano, Daniel
En una época como la actual en la que la continua apertura del mercado obliga a ser competitivos frente a nuevas empresas que se adaptan a los gustos y necesidades de los clientes, la empresa de bolígrafos realiza la gestión de su almacén de la misma forma que en sus inicios, hace ya 45 años. Por este motivo, se hace necesaria una adaptación de los sistemas actuales para responder a las características del mercado. Para alcanzar este objetivo se empleará la técnica de simulación por ordenador para evaluar las estrategias de mejora sin perturbar el funcionamiento del sistema existente, además de evaluar hipótesis sobre cómo y por qué aparecen ciertos fenómenos en el sistema.
En una època com l’actual en què la contínua obertura del mercat obliga a ésser competitius enfront a noves empreses que s’adapten als gustos i necessitats dels clients, l’empresa de bolígrafs realitza la gestió del seu magatzem de la mateixa forma que en els seus inicis, fa 45 anys. Per aquest motiu, es fa necessària una adaptació dels sistemes actuals per a respondre a les característiques del mercat. Per a arribar a aquest objectiu s’emprarà la tècnica de simulació per ordinador per a avaluar les estratègies de millora sense pertorbar el funcionament del sistema existent, a més d’avaluar hipòtesis sobre com i per què apareixen certs fenòmens en el sistema.
Nowadays, in a context of open markets, companies are forced to improve their competitiveness to meet customers’ demands and needs. Pens manufacturer company manages its warehouse in the same way they did 45 years ago, when they got into the market. Therefore, an adaptation process is compulsory to respond to market’s current characteristics. In order to achieve this goal, computer simulation techniques are used to evaluate different strategies while the real system is not perturbed. Moreover, this process allows studying cause and effect hypothesis on phenomena observed in the system.
2008-06
68 - Indústries, oficis i comerç d'articles acabats. Tecnologia cibernètica i automàtica
Magatzems -- Organització -- Mètodes de simulació
Magatzems -- Direcció i administració -- Automatització -- Mètodes de simulació
Magatzems -- Automatització -- Mètodes de simulació
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
PFC Cristina Martin Mancera.pdf 1.034 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters