Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/5888

ICT: Infraestructura Comuna de Telecomunicacions
Esteve Garcia, Bernat
Brugués Brugués, Jesús
El que m’hagi decidit a fer el meu projecte final de carrera sobre una ICT (infraestructura comuna de telecomunicacions) és degut a motius laborals, doncs treballo en una oficina tècnica d’enginyeria en la que es fan projectes elèctrics d’edificis, de pàrquings, legalitzacions d’activitats, etc. però fins ara els projectes d’ICT s’encarregaven a enginyers de telecomunicacions de fora. La primera llei que va sortir que feia referència a la necessitat i obligatorietat d’aquest tipus de projectes d’ICT va ser el Real Decreto-Ley 1/1998 de 27 de febrer, que a part de definir què és una ICT, quan s’ha de fer, etc també diu que aquest tipus de projectes els ha de fer un tècnic competent en matèria de telecomunicacions, sense especificar la titulació necessària d’aquest. Així que per motius històrics de competències, resultava que les atribucions en aquest camp les ostentaven els enginyers tècnics i superiors de qualsevol especialitat. Es va començar a fer projectes d’ICT de forma que en els edificis de nova construcció no hi hagués l’impacte visual al que ja estem acostumats, quan cada usuari instal•la la seva antena de televisió allà on vol sense respectar cap mena de criteri, cables penjats a les façanes i aquest tipus de desordres. Les primeres ICT es feien segons el Real Decreto 279/1999 que fixava les característiques tècniques que havien de complir aquestes instal•lacions així com dels projectes que les dissenyaven. La Generalitat de Catalunya en tenir competències en matèria de ràdio i televisió va elaborar la seva pròpia normativa al respecte amb els Decrets 172/1999, el 116/2000 i el 117/2000. A l’any 2003 va sortir el Real Decreto 401/2003 de 4 d’abril, el qual substituiria i ampliaria el RD 279/1999. En aquest nou real decret es feia menció que els tècnics competents en matèria de telecomunicació eren els Enginyers i Enginyers Tècnics de Telecomunicació. En aparèixer aquest incís en la nova normativa el Col•legi d’Enginyers Tècnics Industrials va presentar una demanda judicial al citat Real Decret, el qual els prenia competències històriques. Després de 2 anys i de vàries sentències contradictòries per les reclamacions dels dos col•legis en conflicte (Enginyers i E. Tècnics de Telecomunicacions i el d’Enginyers i E. Tècnics Industrials), el Tribunal Suprem va dictar sentència a favor dels Enginyers i E.T. Industrials. Així que en el moment de l’elaboració d’aquest projecte en qüestió, els Enginyers i E.T. Industrials de qualsevol especialitat tenen competències per elaborar projectes d’ICT.
Aquest projecte de final de carrera és una aplicació pràctica a la normativa vigent d’ICT (Infraestructura Comuna i Telecomunicacions) i que es fa treballant amb un cas real d’un edifici d’habitatges de nova construcció.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria electrònica
infraestructura
telecomunicacions
Telecomunicacions -- Instal·lacions
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem