Diseño de inversores de impedancias de microondas compactos basados en metamateriales : aplicación a divisores de potencia
Valcárcel José, Alexandre
Aznar Ballesta, Francisco, dir.
Martín, Ferran, (Martín Antolín) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 64 p.
Resum: Recientemente ha surgido un nuevo campo de investigación en el área del electromagnetismo aplicado y de la ingeniería de microondas, basado en el control de las propiedades electromagnéticas de estructuras artificiales, conocidas como metamateriales. El objetivo principal de este proyecto es el estudio y control del comportamiento de estas estructuras artificiales, y su posterior aplicación para la síntesis de dispositivos compactos de microondas. En el primer capítulo se hace una introducción a los metamateriales en la que se exponen sus principales propiedades electromagnéticas, para finalmente presentar las líneas de transmisión zurdas que se suelen utilizar en el diseño de metamateriales. En el segundo capítulo se realiza un estudio de las propiedades y del funcionamiento de una celda metamaterial. Finalmente en el tercer capítulo se exponen diferentes dispositivos diseñados mediante la utilización de este tipo de celdas.
Resum: Recentment ha sorgit un nou camp d'investigació en l'àrea de l'electromagnetisme aplicat i de la enginyeria de microones, basat en el control de les propietats electromagnètiques d'estructures artificials, conegudes com metamaterials. L'objectiu principal d'aquest projecte és l'estudi i control del comportament d'aquestes estructures artificials, i la seva posterior aplicació per a la síntesi de dispositius compactes de microones. En el primer capítol es fa una introducció als metamaterials a la que s'exposen les seves principals propietats electromagnètiques, per finalment presentar les línies de transmissió esquerranes que es solen utilitzar en el disseny de metamaterials. En el segon capítol es realitza un estudi de les propietats i del funcionament d'una cel·la metamaterial. Finalment en el tercer capítol s'exposen diferents dispositius dissenyats mitjançant l'utilització d'aquests tipus de cel·les.
Resum: Recently, a new field of research in the area of electromagnetism and applied microwave engineering has appeared, based on controlling the electromagnetic properties of artificial structures, known as metamaterials. The main objective of this project is to study and control the behavior of these artificial structures, and their subsequent application to the synthesis of compact microwave devices. The first chapter provides an introduction to the metamaterials, in which their main electromagnetic properties are outlined, and finally the left-handed transmission lines that are commonly used in the design of metamaterials are introduced. The second chapter outlines a study of the properties and the operation of a metamaterial cell. Finally in the third chapter, various devices designed to be used with such cells are described.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Electrònica
Document: Treball final de grau
Matèria: Circuits de microones ; Metamaterials



64 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2023-07-25



   Favorit i Compartir