Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/13449

Manual de preparació per a olimpíades i competicions matemàtiques
Premis CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent (PJ)
Messegué Buisan, Arnau
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Prió, Jordi
Treball de recerca realitzat per un alumne d’ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l’any 2008. Es presenta als interessats en les competicions de matemàtiques un manual sòlid, compacte, però sintetitzat, que els permeti, complementar i ampliar els seus coneixements matemàtics dirigits a aquestes competicions. En la primera part, es tracten les olimpíades matemàtiques més importants estatals i arreu del món per tal de donar-les a conèixer al lector. A continuació s'expliquen les tècniques generals més utilitzades per construir una demostració determinada. Finalment, es tanca la secció parlant de la creació de problemes, un apartat que permet estimular i potenciar la pròpia creativitat. En la segona part, es troba el propi cos del manual, amb una gran quantitat de problemas solucionats. Per tal de facilitar-ne l'ús, s'ha dividit en quatre grans temes, corresponents als que es treballen a les Olimpíades Matemàtiques: teoria de nombres o aritmètica, geometria, àlgebra i combinatòria. Cada un d'aquests temes es troba, a la vegada, dividit en dues seccions: la de teoremes i conceptes, en què s'enuncien els principals teoremes i fórmules que el lector necessita conéixer, i la d'exercicis i problemes on s’han recollit multitud de problemes provinents de diferents competicions, indicant el grau de dificultat - cal remarcar però, que el present document és una reducció del treball original, per això s'ha decidit només incloure-hi l'apartat d'aritmètica i ometre els altres tres -.
2009-02-02
51 - Matemàtiques
Matemàtica -- Concursos
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
75 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2008PJ10258
         

Full text files in this document

Files Size Format
treball_recerca_CIRIT(reduit).pdf 678.3 KB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Álvarez Faura, M. del Carme; Blesa Aguilera, Maria Josep; Duch Brown, Amalia; Messegué Buisan, Arnau; Serna Iglesias, María José
 

Coordination

 

Supporters