Implementación de técnicas de estimación y sincronización para sistemas OFDM : aplicación directa sobre la implementación de la capa física del estándar DVB-T
Alsinella Fernández, Marcos
López Salcedo, José Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 220 p.
Resum: El sistema de modulación ODFM es utilizado en diversas aplicaciones de banda ancha, tanto en comunicaciones por cable como en aplicaciones inalámbricas. Presenta numerosas ventajas frente a sistemas de banda ancha de portadora única ya que permite una alta eficiencia espectral, una fácil ecualización y una reducción del ISI. Por el contrario, presenta dificultades inherentes a su estructura, que son de vital importancia solventar, entre las cuales se encuentran los altos requisitos de sincronización. Este proyecto presenta métodos de sincronización de tiempo y frecuencia implementados y evaluados sobre una plataforma software basada en Matlab®, que recoge el sistema completo de transmisión basado fielmente en el estándar DVB-T. Tras una presentación de los principios de la modulación OFDM, en este documento se presenta un estudio detallado de este sistema de transmisión y su implementación, formando conjuntamente una plataforma de simulación para la evaluación de los estimadores implementados.
Resum: El sistema de modulació OFDM és utilitzat en diverses aplicacions de banda ampla, tant en comunicacions per cable com en aplicacions sense fils. Presenta nombrosos aventatges davant sistemes de banda ampla de portadora única ja que permet una alta eficiència espectral, una fàcil equalització i una reducció de l'ISI. D'altra banda, presenta dificultats inherents a la seva estructura, que són de vital importància resoldre, entre els quals es troben els alts requisits de sincronització. Aquest projecte presenta mètodes de sincronització de temps i de freqüència implementats i avaluats sobre una plataforma software basada en Matlab®, que recull el sistema complet de transmissió basat fidelment en l'estàndard DVB-T. Després de realitzar una presentació dels principis de la modulació OFDM, en aquest document es recull un estudi detallat d'aquest sistema de transmissió i de la seva implementació, formant conjuntament una plaraforma de simulació per la avaluació dels estimadors implementats.
Resum: OFDM system is used in several wide band applications, in communications by cable as well as in wireless applications. OFDM presents numerous advantages in front of single carrier wide band systems since it allows a high spectral efficiency, an easy equalization and ISI reduction. On the other hand, it presents inherent difficulties of its structure, that they are from vital importance to be solved, among which the high requirements of synchronization are found. This project presents methods of synchronization of time and frequency implemented and evaluated by means of a software platform based on Matlab®, which picks up the complete transmission system based faithfully on the standard DVB-T. After carrying out a presentation of the OFDM principles, in this document a detailed study of this system of transmission and its implementation is picked up, forming together a simulation platform for the evaluation of the implemented estimators.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Televisió digital ; Modulació (Electrònica) ; Comunicació sense fils, Sistemes de



220 p, 5.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-20



   Favorit i Compartir