Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/13084

La biblioteca està morta, llarga vida a la biblioteca! La pràctica de la biblioteconomia acadèmica i la revolució digital
The Library is Dead, Long Live the Library! The Practice of Academic Librarianship and the Digital Revolution
Ross, Lyman; Sennyey, Pongracz
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya; Moré, Laura
Com a conseqüència directa de la revolució digital, les biblioteques acadèmiques d'avui dia s'enfronten a la competència com a proveïdors d'informació. Utilitzant les corbes S de tecnologia de Richard N. Foster com a model analític, aquest article mostra que les biblioteques acadèmiques estan enmig d'un canvi discontinu perquè qüestionen un seguit d'assumpcions que recolzen l'actual pràctica de la biblioteconomia acadèmica. Els autors desafien aquestes assumpcions i analitzen la manera en que les comunicacions digitals afecten les biblioteques acadèmiques.
As a direct consequence of the digital revolution, academic libraries today face competition as information providers. Using Richard N. Foster's technology S curves as the analytical model, this article shows that academic libraries are in the midst of discontinuous change by questioning a number of assumptions that support the current practice of academic librarianship. The authors challenge these assumptions, and analyze the manner in which digital communications affect academic libraries.
01-2009
02 - Biblioteconomia. Documentació
Biblioteques universitàries
Biblioteques i educació
Biblioteques digitals
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
14 p.
Artículo
Traduccions del CBUC;40
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Traduccio40.pdf 156.3 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a