Abstract:
|
Aquest celler serà un equipament públic pertanyent al districte de Sarrià-Sant Gervasi i propietat i administrat per l'Ajuntament de Barcelona destinat a l'elaboració de vi amb denominació d'origen de Barcelona i amb una sèrie de dependències destinades per activitats del món enològic Emplaçat en un terreny situat al Km 5 de la Ctra. BV-1468 que va de Vallvidrera a Molins de Rei, conegut com a Can Calopa de Dalt.
L'edifici està aïllat i situat al punt més alt del terreny i més pròxim a l'accés de la carretera on està Ia zona d'aparcament i on es visualitzarà tota la plantació de vinyes de la propietat.
La producció de les vinyes ocupa una extensió de 3,8 Ha amb una plantació de ceps de 18.200 ceps.
L'edifici està format per 3 espais bàsics que estan relacionats entre ells i disposats a nivells diferents, seguint el pendent del terreny. Primer ens trobem la zona lúdica, a continuació la zona administrativa i finalment la zona d'elaboració. Dintre de la zona d'elaboració els seus espais bàsics són la recepció del raïm, la fermentació, la criança i l'embotellament.
Hi ha una clara intenció de separar recorreguts del visitants amb els dels treballadors, tan interior com exterior.
L'edifici consta de més de 7.700 m2 de superfície construïda.
L'edifici s'integra en el seu entorn més immediat, semi-soterrat però present de manera subtil, a pesar de les seves grans dimensions.
Cobertes planes i ecològiques que donen continuïtat al paisatge i acabats exteriors i interiors càlids adaptant-se a l'entorn. |