Eliminació simultània de fòsfor i nitrogen en aigües residuals, utilitzant microorganismes DPAO en un reactor discontinu seqüencial (SBR)
Artigues Agramunt, Anna
Guisasola, Albert, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Vargas Prats, María del Mar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 68 p.
Resum: En aquest estudi es realitzà eliminació biològica simultània de fòsfor i nitrogen en un Reactor Discontinu Seqüencial (SBR), el qual conté una biomassa enriquida amb Organismes Desnitrificadors Acumuladors de Fòsfor (DPAO) que utilitzen com a única font de carboni l'àcid propiònic i com acceptors d'electrons: nitrit en la fase anòxica i oxigen en l'aeròbica. L'SBR opera amb cicle de 8 h alternant fase anaeròbica, anòxica i aeròbica. El seguiment del sistema es realitzà mitjançant mesures on-line (titrimetria) i off-line (quantificació d'àcid propiònic, nitrit i fòsfor), utilitzant l'HPLC per quantificar l'àcid propiònic i cromatografia iònica per les mesures de nitrit i fòsfor. Amb aquest sistema es pretén augmentar la captació de fòsfor en la fase anòxica fet que s'aconseguí realitzant diferents canvis al reactor per tal de maximitzar el consum de nitrit en aquesta fase, ja fos allargant el temps de fase o augmentant la concentració de biomassa. Aquest experiment ha suposat un augment de la captació de fòsfor (33 mg P-PO4 3-/L), de l'eliminació neta de fòsfor (17 mg P-PO4 3-/L) i de consum de nitrit (27 mg N-NO2-). Per altra banda, es pretenia veure els efectes a curt termini de l'eliminació de la fase aeròbica a partir del seguiment de 2 cicle puntuals i d'un cicle de 32 h sense fase aeròbica. En ambdós casos s'aconseguí una eliminació neta de fòsfor.
Resum: En este estudio se llevó a cabo eliminación biológica simultanea de fósforo y nitrógeno en un reactor discontinuo secuencial (SBR) el cual contenía una biomasa enriquecida con Organismos Desnitrificantes Acumuladores de Fósforo (DPAO) que utilizan como única fuente de carbono el acido propiónico y como aceptor de electrones: nitrito en la fase anóxica y oxígeno en la aeróbica. El seguimiento del sistema se realizó mediante medidas on-line (titrimetria) y off-line (cuantificación de acido propiónico, nitrito y fósforo), utilitzando HPLC para cuantificar el acido propiónico i cromatografía iónica para las medidas de nitrito y fósforo. Con este sistema se pretende augmentar la captación de fósforo en la fase anóxica. Para conseguirlo se realizan diferentes cambios en el sistema para maximizar el consumo de nitrito en esta fase, ya sea alargando el tiempo de fase o aumentando la biomasa. Este experimento ha supuesto un aumento de la captación de fósforo (33 mg P-PO4 3-/L), de la eliminación neta de fósforo (17 mg P-PO4 3-/L) y del consumo de nitrito (27 mg N-NO2-). Por otro lado, se pretendía ver los efectos a corto plazo de la eliminación de la fase aeróbica a partir del seguimiento de 2 ciclos puntuales y de un ciclo de 32 h sin fase aeróbica. En ambos casos se consiguió una eliminación neta de fósforo.
Resum: In this study, simultaneous biological phosphorus and nitrogen removal was performed in a Sequential Batch Reactor (SBR), which contained a biomass enriched with Denitrifying Phosphorus Accumulating Organisms (DPAO). These organisms are able to use propionic acid as carbon source and nitrite or oxygen as electron acceptors. The system was monitored with on-line measurements (respirometry and titrimetry) and off-line measurementss (propionic acid, nitrite and phosphorus) using a HPLC and an ionic chromatography equipment. The objective of the system is to increase the amount of phosphorus uptaken under anoxic conditions. For this purpose, the system operation was modified by increasing the anoxic phase length and increasing the biomass. This experiment has resulted in the increase of phosphorus uptake (33 mg P-PO4 3-/L), net phosphorus removal (17 mg P-PO4 3-/L) and nitrite consumption (27 mg N-NO2-). On the other hand, the short-term effect of the suppression of the aerobic phase was studied with two cycles and a period of 32 h. In both cases, net phosphorus elimination was obtained.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Aigües residuals ; Depuració ; Tractament biològic ; Eliminació de nitrogen ; Eliminació de fòsfor



11 p, 262.7 KB

68 p, 489.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2023-03-09



   Favorit i Compartir