Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/12524

Avaluació ambiental de la recollida de residus municipals de Sant Boi de Llobregat
Pérez Bort, Irene
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Vila Gambao, Marta; Gabarrell i Durany, Xavier;
La gestió dels residus municipals ha d’avançar cap a la sostenibilitat per tal de poder fer front al gran volum de residus que es generen actualment i no malmetre el medi ambient. Aquest fet motiva a l’elaboració d’aquest projecte que es centra en l’anàlisi del procés de recollida dels residus municipals. L’estudi realitza en primer lloc una avaluació ambiental de la recollida global i una avaluació ambiental específica de la recollida de la fracció Resta mitjançant el programari SIMUR (desenvolupada per l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona). Amb aquesta eina de simulació de models de gestió de residus municipal es calcula el balanç de massa, el balanç energètic, el balanç d’emissions i el balanç econòmic del procés de recollida. La metodologia per al desenvolupament de la segona fase del projecte es basa en la realització de treball de camp per al disseny de taules descriptives dels circuits de recollida de la fracció Resta, que permeten comparar-los entre sí i aconseguir l’objectiu d’avaluar l’eficiència dels sistemes de recollida de càrrega lateral i posterior de la fracció. L’assoliment dels objectius permet fer-se una idea de l’estat actual de la recollida dels residus de Sant Boi, identificant-ne els punts forts i febles i plantejant propostes de millora encarades a aconseguir una futura generació i recollida de residus més respectuosa amb l’entorn.
La gestión de los residuos municipales debe avanzar hacia la sostenibilidad para poder hacer frente al gran volumen de residuos que se generan actualmente y no destruir el medio ambiente. Este hecho ha motivado la realización de este proyecto centrado en el análisis del proceso de recogida de los residuos municipales. El estudio realiza en primer lugar una evaluación ambiental de la recogida global y una evaluación ambiental específica de la recogida de la fracción Rechazo mediante el programa SIMUR (desarrollado por la Agència d’Ecología Urbana de Barcelona). Con esta herramienta de simulación de modelos de gestión de residuos municipales se calcula el balance de masa, el balance energético, el balance de emisiones y el balance económico del proceso de recogida. La metodología para el desarrollo de la segunda fase del proyecto se basa en la realización de trabajo de campo para el diseño de tablas descriptivas de los circuitos de recogida de la fracción Rechazo, que permiten compararlos entre sí y conseguir el objetivo de evaluar los sistemas de recogida lateral y trasera de la fracción. El alcance de estos objetivos permite hacerse una idea del estado actual de la recogida de los residuos de Sant Boi, identificando los puntos fuertes y débiles y planteando propuestas de mejora encaradas a conseguir una futura generación y recogida de residuos más respetuosa con el entorno.
In order to minimize the environmental damage due to high amounts of waste generated today, an improvement of municipal waste treatment leading to sustainable development is necessary. The aim of this research project is to improve waste processing, primarily focused on the municipal solid waste collection. Firstly, the evaluation of global waste collection and the collection of the non-selected waste fraction was studied using the SIMUR programme (developed by the Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona). This tool simulates municipal solid waste treatment models and calculates factors such as mass balance, energy balance, emission balance and economic balance involved in waste collection process. The second part of the project is based on the field study to design descriptive tables about non-selected waste collection tours in order to compare and evaluate the lateral and back loading system efficiencies. An overall appreciation of the current situation regarding waste collection in Sant Boi was possible once we achieved the aims of the project by the identification of positive and negative aspects of the waste collection system used. Moreover, we are able to propose some changes to make generation and waste collection systems be more environmentally responsible.
2008-09
504 - Ciències del medi ambient
Residus -- Recollida -- Sant Boi de Llobregat (Catalunya)
Residus -- Recollida -- Simulació per ordinador
Gestió mediambiental -- Sant Boi de Llobregat (Catalunya)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC Irene Perez_annexos.pdf 173.4 KB PDF Annex del projecte
PFC Irene Perez_resum.pdf 382.3 KB PDF Resum del projecte
PFC Irene Perez.pdf 2.746 MB PDF Projecte

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Garfi, Marianna; Ferrer Martí, Laia; Pérez Bort, Irene; Flotats Ripoll, Xavier; Ferrer Martí, Ivet
Pérez Bort, Irene; Garfi, Marianna; Cadena, Erasmo; Ferrer Martí, Ivet
Ferrer Martí, Ivet; Cadena, Erasmo; Pérez Bort, Irene; Garfi, Marianna
 

Coordination

 

Supporters