Desarrollo de software para el procesado numérico en tarjetas gráficas
Rodríguez Losada, Ero
Cartoixà Soler, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 86 p.
Resum: Debido al gran número de transistores por mm2 que hoy en día podemos encontrar en las GPU convencionales, en los últimos años éstas se vienen utilizando para propósitos generales gracias a que ofrecen un mayor rendimiento para computación paralela. Este proyecto implementa el producto sparse matrix-vector sobre OpenCL. En los primeros capítulos hacemos una revisión de la base teórica necesaria para comprender el problema. Después veremos los fundamentos de OpenCL y del hardware sobre el que se ejecutarán las librerías desarrolladas. En el siguiente capítulo seguiremos con una descripción del código de los kernels y de su flujo de datos. Finalmente, el software es evaluado basándose en comparativas con la CPU.
Resum: Degut al gran nombre de transistors per mm2 que avui en dia podem trobar a les GPU convencionals, en els darrers anys es venen utilitzant per a propòsits generals degut a que ofereixen un major rendiment per a la computació paral·lela. Aquest projecte implementa el producte sparse matrix-vector a sobre OpenCL. Als primers capítols fem una revisió de la base teòrica necessària per a comprendre el problema. Després veurem els fonaments d'OpenCL y del hardware a sobre el que s'executarà les llibreries desenvolupades. Al següent capítol seguirem amb una descripció del codi dels dos kernels i el seu flux de dades. Finalment, el software és avaluat en base a comparatives amb la CPU.
Resum: Due to the large number of transistors per mm2 that today we can find in conventional GPU, in recent years it have been used for general purpose since they offer higher performance for data parallel computations. This project implements the product sparse matrix-vector on OpenCL. In the first chapter we review the theoretical basis necessary to understand the problem. Then we will see the foundations of OpenCL and hardware on which to run the developed software. In the next chapter will continue with a description of the kernel code and its data flow. Finally, the software is evaluated based on comparisons with the CPU.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Matrius disperses ; Software



86 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-28, darrera modificació el 2022-10-04



   Favorit i Compartir