To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/6442

Xoà, literatura i cinema
Grau Sánchez, Vanessa
Universitat Oberta de Catalunya
Aquest treball de final de carrera tracta sobre les diferents perspectives i aproximacions a l'Holocaust nazi per part de la literatura i el cinema. La Xoà, forma que els jueus utilitzen per anomenar l'Holocaust, és un dels moments més importants de la història europea. Ens agradaria veure si aquest tema tan delicat és tractat des de diferents perspectives i aproximacions en la literatura i el cinema. També voldríem esbrinar quina pel·lícula és millor per ensenyar què va ser l'Holocaust a una persona adulta, a un grup d'adolescents, a uns infants, etc. i si hi ha alguna pel·lícula o novel·la que vagi més enllà, en el sentit que tracti l'Holocaust des d'un punt de vista més simbòlic que no pas realista, d'arrel kafkiana, com en el cas de "L'incinerador de cadàvers". Per trobar aquestes diferents perspectives (més realistes i veristes o bé més simbòliques) caldrà observar diversos tipus de literatura (biogràfica, semibiogràfica i de ficció), pel·lícules (bèl·liques, drames, biogràfiques, etc.), articles... Analitzarem al mateix temps què diuen diferents autors sobre l'holocaust com un fet inenarrable. Compararem els dos o tres punts de vista (torturats, torturadors i testimonis).
Este trabajo de final de carrera trata sobre las diferentes perspectivas y aproximaciones Holocausto nazi por parte de la literatura y el cine. La Xoà, forma que los judíos utilizan para nombrar el Holocausto, es uno de los momentos más importantes de la historia europea. Nos gustaría ver si este tema tan delicado es tratado desde diferentes perspectivas y aproximaciones en la literatura y el cine. También quisiéramos averiguar qué película es mejor para enseñar qué fue el Holocausto a una persona adulta, a un grupo de adolescentes, a unos niños, etc. y si hay alguna película o novela que vaya más allá, en el sentido de que trate el Holocausto desde un punto de vista más simbólico que no realista, de raíz kafkiana, como en el caso de "El incinerador de cadáveres". Para encontrar estas diferentes perspectivas (más realistas y veristas o más simbólicas) habrá que observar varios tipos de literatura (biográfica, semibiogràfica y de ficción), películas (bélicas, dramas, biográficas, etc.), artículos... Analizaremos al mismo tiempo qué dicen diferentes autores sobre el holocausto como un hecho inenarrable. Compararemos los dos o tres puntos de vista (torturados, torturadores y testigos).
This final degree project deals with the different perspectives and approaches to the Nazi Holocaust literature and films. The Shoah, name in Hebrew for the Holocaust, is one of the most important moments in European history. We would like to see if this sensitive issue is treated from different perspectives and approaches in literature and films. We would also like to find out which movie is better to show the Holocaust to an adult, a group of teenagers, children, etc. and if any movie or novel that goes beyond, in the sense that treat the Holocaust from a symbolic point of view not realistic, Kafkaesque, as in the case of "The cremator".
2011-03-15
Xoà
literatura i cinema
Holocaust
shoá
literatura y cine
Holocausto
Shoah
literature and cinema
Holocaust
Holocaust, Jewish (1939-1945)
Motion pictures and literature
Holocaust Jueu (1939/1945)
Cinematografia i literatura
Holocausto Judío (1939/1945)
Cinematografía y literatura
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters