Estudi de comportaments socials d'aixams robòtics amb aplicació a la neteja d'espais no estructurats
López Nonell, David
Ribas i Xirgo, Lluís, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 54 p.
Resum: La intel·ligència d'eixams és una branca de la intel·ligència artificial que està agafant molta força en els últims temps, especialment en el camp de la robòtica. En aquest projecte estudiarem el comportament social sorgit de les interaccions entre un nombre determinat de robots autònoms en el camp de la neteja de grans superfícies. Un cop triat un escenari i un robot que s'ajustin als requeriments del projecte, realitzarem una sèrie de simulacions a partir de diferents polítiques de cerca que ens permetran avaluar el comportament dels robots per unes condicions inicials de distribució dels robots i zones a netejar. A partir dels resultats obtinguts serem capaços de determinar quina configuració genera millors resultats.
Resum: La inteligencia de enjambre es una rama de la inteligencia artificial que esta cogiendo mucha fuerza en los últimos tiempos, especialmente en el campo de la robótica. En este proyecto estudiaremos el comportamiento social generado de las interacciones entre un número determinado de robots autónomos en el campo de la limpieza de grandes superficies. Una vez escogido el escenario y un robot que se ajusten a los requerimientos del proyecto, realizaremos una serie de simulaciones a partir de diferentes políticas de búsqueda que nos permitirán evaluar el comportamiento de los robots para unas condiciones iniciales de distribución de los robots y zonas a limpiar. A partir de los resultados obtenidos seremos capaces de determinar que configuración genera mejores resultados.
Resum: Swarm intelligence is a branch of artificial intelligence that is picking up strongly in recent times, especially in the field of robotics. This project will study the social behavior generated from the interactions between a number of autonomous robots in the field of large surfaces cleaning. Once chosen a scenario and a robot that meet the requirements of the project, we will conduct a series of simulations using different search policies that allow us to evaluate the behavior of the robots for an initial conditions of robots distribution and areas to clean. From the results we will be able to determine which configuration yields better results.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Robots autònoms ; Simulació per ordinador



54 p, 689.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir