Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/11148

Determinación analítica de la cafeína en diferentes productos comerciales
Calle Aznar, Silvia; Rojo Riós, Anabel
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química; Carral Mahia, Eva Mª
Aquest projecte consta d’una part teòrica on s’explica tant els diferents tipus de cafè, composició I característiques, així com el paper que desenvolupa la cafeïna del cafè i com influeix sobre el cos humà. També es fa una recopilació d’un resum teòric sobre els dos mètodes analítics utilitzats en els experiments per la determinació quantitativa de la cafeïna del cafè. La cromatografia de líquids d’alta resolució (HPLC) i l’espectroscopia UVVIS. A la part experimental, es van realitzar diferents assajos fins a obtenir les condicions òptimes en cadascuna de les tècniques per a la determinació tant qualitativa con quantitativa de la cafeïna, ajudant-nos de la interpolació en una recta de calibratge confeccionada amb les solucions patró de cafeïna de concentració coneguda. També es van assajar diferents mètodes d’extracció de la cafeïna dels diferents cafès. Desprès de posar a punt tant el mètode de separació de la cafeïna del cafè com els mètodes analítics utilitzats: HPLC i espectrofotomètric, es va procedir a la determinació quantitativa de la cafeïna en diferents cafès comercials de divers origen i característiques. Un cop efectuades totes les determinacions de cafeïna en els diferents cafès, treballant sempre amb varies repeticions per poder realitzar un petit estudi estadístic dels valors obtinguts i assegurar la fiabilitat d’ells, es va intentar treure conclusions analitzant els valors de cafeïna obtinguts i una d’elles és la demostració, tal i com prevèiem, de que la quantitat de cafeïna depèn tant del tipus de cafè, com del seu país d’origen i del seu processat. En aquest projecte s’han tingut en compte les normes de bones pràctiques al laboratori (GLP) i criteris de sostenibilitat i el respecte pel medi ambient realitzant una bona gestió del residus generats.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química::Química analítica
Caffeine
Cafeïna
Attribution-NonCommercial 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem