dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia |
dc.contributor |
Iranzo Iranzo, Fco. Jose |
dc.contributor |
Romero del Castillo Shelly, Mª del Rosario |
dc.contributor.author |
Egea Vila, Josep Maria |
dc.contributor.author |
Parellada Roura, Anna |
dc.date |
2010-07-20 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/9723 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
Attribution-NonCommercial 3.0 Spain |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/ |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Indústria de la llet |
dc.subject |
Dairy products industry |
dc.subject |
Llet |
dc.subject |
Formatge |
dc.subject |
Formatgeria |
dc.subject |
Avantprojecte |
dc.subject |
Productes lactis -- Indústria i comerç |
dc.title |
Avantprojecte d’una formatgeria dedicada a l’elaboració de productes làctics i derivats amb una producció setmanal de 3500 litres situada a Samalús (Cànoves i Samalús) |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
Aquest projecte va sorgir inicialment de la possibilitat de poder millorar i optimitzar el rendiment d’una granja de vaques de producció lletera. L’estudi s’ha realitzat en una granja de Samalús (propietat de la família d’un dels autors del projecte, Josep Maria Egea Vila). En aquesta granja es produeixen diàriament 500 litres de llet, els quals es venen a l’empresa Pascual.
Degut a què la situació actual del problema de preus entre els ramaders, productors de llet i la indústria làctica transformadora és insostenible, es planteja avaluar la viabilitat d’una formatgeria artesanal per poder transformar tota la producció de llet en derivats làctics o llet pasteuritzada per tal de comercialitzar-ho sota una marca pròpia i d’aquesta manera aconseguir més beneficis.
Abans de fer el cop de cap, s’ha d’avaluar si els nostres productes tindran sortida al mercat, si seran apreciats per als consumidors, si la inversió en habilitar una part de la finca en un obrador de la formatgeria sortirà rendible, entre d’altres.
Es per això, que s’ha fet un estudi de mercat, per veure on i com es podria comercialitzar els nostres productes.
S’han fet també unes proves pilot amb la nostra llet per veure quin procés d’elaboració s’ha de fer per cada tipus de producte i amb quina qualitat sortien els productes.
Anàlogament, s’han fet uns tasts d’anàlisi sensorial dels diferents productes, on diferents consumidors donaven la seva opinió. La finalitat d’aquest estudi no és cap altra que saber de cara al futur si aquests productes agraden i si tindrien èxit tot comparant-les amb les marques del mercat.
Un cop avaluat el mercat i vist que els nostres productes són apreciats per als consumidors i podrien tenir èxit en el mercat, s’ha fet una avaluació econòmica financera per veure si l’avantprojecte ens sortirà |