Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/10231

Alternatives al sofre en el control de cendrosa en viticultura ecològica
Izquierdo Barberà, Daniel; Trilla Ibar, Oscar
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia; Serrano Porta, Lídia; Sorribas Royo, Francisco Javier
Es va realitzar un assaig en una finca comercial de Sant Pere de Ribes per determinar la eficàcia de l’oli de gira-sol i els llevats pel control de l’oïdi de la vinya com a alternativa del sofre en viticultura ecològica. L’assaig constava de tres tractaments, oli de gira-sol al 1%, Saccaromyces cerevisiae 0’5%, i sofre en pols a 40 kg/ha. Es va afegir un tractament control per comparar. Cada tractament constava de entre 20 a 25 vinyes, excepte el tractament Control que constava de 4. Es van realitzar 5 tractaments cada 10-20 dies. Es va avaluar la incidència d’oïdi segons l’estàndard EPPO, la fitotoxicitat i l’evapotranspiració de les fulles per pesada. Es van avaluar els paràmetres de qualitat del most (pH, acidesa, densitat, graduació alcohòlica probable,colors, nitrògens i màlic) i del vi (colors). La malaltia va augmentar de major manera en control, seguit de llevats i olis. La qualitat del most en general va ser baixa en tots els tractaments, segons els estàndards de qualitat d’un vi negre jove. El brot de malaltia de la fusta que va aparèixer en la parcel·la va poder afectar d’alguna manera els resultats.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Agricultura::Viticultura
Thompson seedless grape
Control biològic
qualitat del most
Uncinula necator
Vitis vinifera
Viticultura -- Innovacions tecnològiques
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem