To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/10144

Sistemes OLAP: eines, filosofia i metodologia, aplicació en un cas real, sistema d’informació per un servei medi ambiental
Gual Estellé, Josep
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics; Merenciano i Saladrigues, Josep M.
El projecte s’inicia amb l’estudi dels sistemes OLAP, amb tots els conceptes que porta associats. Són els següents: les estructures multidimensionals (o cubs), model conceptual, lògic i físic de les dades, expressions multidimensionals (MDX), processos d’extracció, carrega i transformació de dades (ETL), categories OLAP (ROLAP, MOLAP, HOLAP, etc.) i tecnologies aplicades, tals com Business Intelligence o Data Warehousing. Un cop assolits aquests conceptes, s’estudien les eines OLAP disponibles al mercat, donant vital importància a aquelles que disposen d’una versió Open Source. Per concloure la primera fase, es realitzen un conjunt d’exemples pràctics utilitzant les eines anteriorment estudiades i exemplificant els nous conceptes. Per finalitzar, es crea un prototip d’aplicació per un cas real, aplicant els conceptes OLAP i els llenguatges de programació Javascript i Python estudiats durant el desenvolupament del projecte. Aquesta aplicació serveix com a sistema d’informació pel Servei Medi Ambiental de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. La funcionalitat principal és l’obtenció de dades dels serveis que ofereixen, com pot ser la recollida de brossa porta a porta, la deixalleria municipal, la deixalleria mòbil, etc. i el posterior tractament i emmagatzematge en un sistema multidimensional. La utilització d’aquest sistema d’emmagatzematge permetrà la creació d’anàlisis i informes amb un nivell de profunditat i qualitat que no ofereixen altres sistemes. Com a valor afegit, pot ajudar en la presa de decisions, aconseguint així fer un ús correcte i sostenible dels serveis ambientals.
Àrees temàtiques de la UPC::Informàtica::Sistemes d'informació
Environnement - Information services
OLAP
ETL
Medi ambient
Multidimensions
Django
Serveis
Cubs
Python
ROLAP
AJAX
Medi ambient - Serveis d'informació
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

 

Coordination

 

Supporters