Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10854/3892

Talent, expert o les dues coses
Drobnic, Franchek; Figueroa, Julio
Universitat de Vic. Facultat d'Educació
De vegades és difícil distingir els conceptes d’individu amb talent i individu expert. Sens dubte, això és degut a que els individus que assoleixen l’èxit en l’esport, la música, el teatre, la literatura, etc. mostren ambdues condicions: una si es vol innata, el talent, i una altra adquirida, la de ser expert. També, de vegades, desitjaríem que els talents treballessin per a ser experts, aspecte que els elevaria a un grau superior d’excel·lència. En el present article es realitza una posada al dia d’ambdós conceptes amb l’objectiu d’establir una base adequada sobre la que sostenir amb més solidesa les decisions i actuacions del formador. També es presenten algunes nocions sobre el seguiment i control dels nois que gaudeixen en les canteres esportives sempre amb l’orientació bàsica de formar individus complerts amb un rendiment òptim.
Distinguishing between the concepts of talent and expertise is sometimes difficult. This is undoubtedly because persons successful in sports, music, acting and literature, etc. show a mixture of both qualities, talent being innate while expertise is acquired. Sometimes we would also wish that talented individuals would apply themselves to becoming experts, which would allow them to achieve a higher degree of excellence. The present article provides an update on both concepts with a view to establishing a solid base for trainers’ decisions and interventions. Some notions on following the progress of boys participating in sports academies are presented from the perspective of producing well-rounded individuals with optimal performance.
2007
Entrenament (Esport)
Aptitud
Expertesa
Aquest document està subjecte a una llicència Creative Commons:
10 p.
Artículo
Consell Català de l'Esport
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
artconlli_a2007_figueroa_julio_talent_expert.pdf 610.9 KB PDF

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
artconlli_a2007_figueroa_julio_talent_expert.pdf 610.9 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem