To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10854/365

La Salut als diaris digitals, una qüestió de salut digital: les notícies de salut en els diaris digitals en llengua catalana: exploració i assaig metodològic per a l'anàlisi descriptiva
Albiac Suñer, L. (Lourdes)
Universitat de Vic. Facultat d'Empresa i Comunicació
En l’actual context de la societat de la informació, les noves tecnologies de la comunicació i, específicament, el fenomen d’Internet, adquireixen una importància rellevant en tots els sectors socials i fan replantejar la comunicació de masses. Les característiques que ofereixen els mitjans digitals (multimedialitat, hipertextualitat, interactivitat) comporten una nova forma d’estructurar i llegir la informació. Així, capçaleres i periodistes s’han d’actualitzar en la producció de la informació i en la seva transmissió, i l’usuari ha d’aprendre noves formes de lectura per adaptar-se al nou paradigma comunicacional. D’altra banda, la societat del benestar en què vivim reclama cada cop més als mitjans de comunicació generals i també específicament als digitals que parlin de temes de salut. Aquests mitjans esdevenen fonts principals d’aquest tipus d’informació, després del metge, per a la gestió autònoma de la pròpia salut. És a partir d’aquesta convergència de mitjans digitals, periodisme i salut, de la necessitat d’explorar la situació actual i del desig d’aportar coneixements per a la millora de la pràctica professional del periodisme, que es desenvolupa el treball que es presenta en aquesta memòria. El projecte que es presenta és una anàlisi restrospectiva i descriptiva de les notícies de salut que es produeixen durant un mes als diaris digitals que publiquen en llengua catalana: El Periódico de Catalunya, l’Avui, i LaMalla.net.
In the current context of the information society, new communication technology and specifically the Internet is becoming increasingly important in all social sectors, leading to a general reconsideration of the media. The features offered by online media (multimedia, hypertext, interaction) involve a new way of structuring and reading information. Consequently, newspapers and journalists need to retrain in information production and transmission, and users must learn new ways of reading suited to the new communication paradigm. The welfare society we live in increasingly demands that media in general and online media in particular cover health issues. After doctors, these resources are the main source of information for self-management of health. The convergence of digital media, journalism and health, and the need to examine the current situation with a view to informing improvements in professional journalism are behind the work presented in this report. This project is a retrospective descriptive analysis of health news items over a period of one month in Catalan language online newspapers: El Periódico de Catalunya, Avui, and LaMalla.net.
2011-05-04
Salut en els mitjans de comunicació de massa
Diaris electrònics
Aquest document està subjecte a una llicència Creative Commons:
115 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
trealu_a2008_albiac_lourdes_salut.pdf 6.774 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters