Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10854/3388

Anàlisi de la figura de coordinador/a TIC a deu escoles vallesanes: Funcions, formació i perfil
Gomis Rico, Yasmina
Universitat de Vic. Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes
La present recerca és un estudi de cas de la figura del coordinador/a TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) centrant-se en aspectes referents a les funcions, la formació i el perfil. El constant avenç tecnològic en la societat també inclou el món educatiu i això crea la necessitat de tenir una figura dinamitzadora de les TIC dins l’escola, un punt de referència. Amb l’objectiu d’aconseguir conèixer aquesta figura es dissenya i s’aplica un qüestionari amb el qual s’obtindrà informació d’aquesta figura tractant temes que van tant dels esmentats anteriorment com de la comissió TAC o dels recursos TIC que disposen. Per poder obtenir aquesta informació es compta amb la participació de deu escoles vallesanes. Els resultats mostren que el tipus de funció que més realitza són les Tècniques mentre que les de Lideratge són les que menys. Mostren també com la formació que es demana és tècnica i pedagògica i que el perfil dels coordinadors/es TIC és bastant divers. En conclusió, es pot dir que la figura del coordinador/a TIC de centre és un punt clau dins l’escola ja que ajuda a la inclusió digital, entre d’altres aspectes, però encara és una figura molt ambigua.
This research is a case study of the figure of the Coordinator to focus on aspects relating to the functions, training and profile ICT (Information and Communication Technology). The constant technological progress in society also includes the educational world and that creates the need for a motivational figure of ICT in school, a point of reference. In order to know this figure is designed and applied a questionnaire which will get this figure information issues which are both sayings before the TAC Committee or ICT resources that are available. To obtain this information we have with the participation of ten schools "vallesanes". The results show that the type of function that performs more are Techniques, while those in Leadership are lower. It also shows how training requested is technical, pedagogical and ICT as the profile of the coordinators is very diverse. In conclusion, we can say that the figure of the ICT Coordinator of Center is a hotspot within the school helps digital inclusion, among other things, but it is still a very ambiguous figure.
Curs 2013-2014
16-05-2014
Tecnologia de la informació
Escoles -- Administració i organització
Coordinació educativa
Aquest document està subjecte a una llicència Creative Commons:
148 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
trealu_a2014_go ... ra_coordinador_annexes.pdf 1.917 MB PDF
trealu_a2014_go ... isi_figura_coordinador.pdf 1.318 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem