To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59628

Efecte de la pectina en l’estabilitat digestiva i bioaccessibilitat del β-carotè en nanoemulsions i emulsions convencionals
Teixé Roig, Júlia
Oms Oliu, Gemma; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Els carotenoids són compostos bioactius que actualment presenten gran interès degut als beneficis saludables que diversos estudis els hi atribueixen. Aquests compostos però, tenen unes característiques que fan difícil la seva estabilitat en els aliments i, a més, són poc absorbibles per a l’esser humà. L’objectiu d’aquest estudi va ser l’obtenció de nanoemulsions estables d’oli de blat de moro enriquit en β-carotè al 4%, surfactant Tween 20 al 4% i pectina a diferents concentracions (1% i 2%), per a l’estudi de les propietats físiques de les emulsions abans, durant i després del procés digestiu, la digestibilitat de l’oli i la bioaccessibilitat del β-carotè. La microfluïdització va permetre obtenir nanoemulsions amb mida de partícula nanomètrica, molt inferior a la de les emulsions convencionals. En les nanoemulsions, l’addició de pectina no va afectar a la mida de partícula, però si s’observà un augment del potencial zeta. En relació a l’efecte del procés digestiu, es va detectar una augment de la mida de partícula i una disminució de la càrrega elèctrica en la fase intestinal, especialment en les mostres amb un 2% de pectina. La pectina i el tipus d’emulsió no van tenir cap efecte sobre la digestibilitat de l’oli enriquit en β-carotè. La màxima bioaccessibilitat es va obtenir en les nanoemulsions amb un 2% de pectina. A més, les nanoemulsions van resultar més lluminoses que les emulsions convencionals. Per tant, es pot concloure que l’ús de la nanotecnologia i l’addició de pectina podria millorar la incorporació del β-carotè en els aliments.
-β-carotè
-Nanoemulsions
-Digestió in vitro
-Bioaccessibilitat
-Nanotecnologia
-Tecnologia dels aliments
-Carotenoides
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
jteixer.pdf 830.6 KB application/pdf View/Open

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

 

Coordination

 

Supporters