Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/10459.1/58958

DRENAJE DE SECRECIONES: Propuesta de intervención mediante la aplicación de Oscilaciones de Alta Frecuencia sobre la Pared Torácica (HFCWO) en la Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA)
Torres Cabestany, Marco
Cabau Manau, Laia; Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia
Pregunta clínica de recerca: La incorporació de HFCWO per al drenatge de secrecions al tractament convencional millora la qualitat de vida, la capacitat funcional, la capacitat pulmonar i disminueix les complicacions pulmonars en pacients diagnosticats d'ELA?. Objectiu: Avaluar l'efectivitat del les HFCWO afegit al tractament convencional en pacients amb ELA. Metodologia: Assaig clínic aleatorizado (ECA) a cec únic que recull un total de 64 subjectes diagnosticats d'ELA definitiva o probable d'entre 40 i 70 anys d'edat sense compromís bulbar important residents a Catalunya. Es dividiran en dos grups mitjançant aleatorització simple de manera que 32 subjectes del grup control rebran el tractament convencional i els 32 restants del grup experimental rebran el tractament convencional més HFCWO. La intervenció tindrà una durada de 12 setmanes i es realitzaran 4 valoracions, el dia abans de la intervenció a les 4, 8 i 12 setmanes. Les variables es mesuraran amb l'Adaptació Espanyola de l'Escala Revisada de Valoració Funcional de l'Esclerosi Lateral Amiotrófica (ALSFRS-R), Adaptació Espanyola del Qüestionari per a l'Avaluació de l'Estat Subjectiu de Salut en Pacients amb ELA (ALSAQ-40), mesurador de pressió respiratòria portàtil i un pulsioxímetre digital.
-Esclerosi lateral amiotròfica
-Drenatge de secrecions
-Oscil·lacions d'alta freqüència sobre la paret torácica
-Esclerosi lateral amiotròfica
-Pulmons -- Secrecions
-Drenatge quirúrgic
-Ultrasons -- Ús terapèutic
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format Visualitza
mtorresc.pdf 9.361 MB application/pdf Visualitza/Obre

Mostra el registre complet del document