To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/57623

Alimentació en l'embaràs i resultats obstètrics i neonatals
Prim López, Elisabet
Ferrer Gil, Maria; Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia
L’obesitat i el sobrepès al nostre país mostra xifres alarmants segons les últimes dades publicades. Segons l’enquesta de salut de Catalunya del 2011, l’obesitat en dones entre 18-44 anys representa el 21’44% i a Espanya es situa al 49,8% en dones >15 anys i arriba al 62,1% en dones >30 anys segons l’OMS (1,2). Com a professionals de la salut tenim la responsabilitat d’implantar mesures tant per a la promoció, prevenció i tractament precoç, així com el maneig actiu dels problemes de salut. La dieta juntament amb l’exercici físic representen un pilar fonamental per aconseguir reduir els riscos associats a aquesta malaltia que tant poden afectar a la mare com al fetus, a curt i a llarg termini. Un programa nutricional com aquest suposa grans beneficis per a la salut materno-fetal i la consegüent reducció de despeses sanitàries ocasionades per malalties secundàries a l’obesitat. Per altra part, destacar el paper fonamental d’infermeria en el desenvolupament i posta en marxa del mateix. És molt important que hagi més estudis i programes destinats a les gestants.
-Obesitat
-Embaràs
-Prevenció
-Obesitat -- Prevenció
-Embaràs
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
epriml.pdf 1.990 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters