dc.contributor |
Martínez Soldevila, Jordi |
dc.contributor |
Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia |
dc.contributor.author |
Guasch Niubó, Olívia |
dc.date |
2016-07-12T08:26:51Z |
dc.date |
2016-07-12T08:26:51Z |
dc.date |
2016-05-13 |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10459.1/57436 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10459.1/57436 |
dc.description |
Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són reaccions adverses que han augmentat considerablement en els darrers anys, amb una gran prevalença sobretot en els infants. Actualment, no existeix cap Programa d’Educació per a la Salut (EpS) que abordi aquest tema de tanta actualitat.
Aquest treball és un estudi d’intervenció d’un Programa d’EpS grupal adreçat als pares/mares/tutors dels nens entre 1 i 5 anys recent diagnosticats d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries en els Centres d’Atenció Primària (CAP).
Pretén valorar l’efectivitat del Programa PDAIA, com també augmentar el nivell de coneixements dels pares sobre les al•lèrgies i intoleràncies alimentàries, i com a conseqüència, augmentar la qualitat de vida relacionada amb la salut (QVRS) d’aquests nens.
Es realitza una cerca bibliogràfica i un anàlisis de necessitats mitjançant una prova pilot d’entrevistes semiestructurades a 3 participants. Amb la informació obtinguda es procedeix al disseny del Programa PDAIA. Aquest consta de 5 sessions dirigides a un grup de 8-10 pares.
Es valorarà l’efectivitat, coneixements, qualitat de vida i satisfacció a través de dos tests i un qüestionari que permetran avaluar-ne la implementació. |
dc.language |
cat |
dc.rights |
cc-by-nc-nd |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Al·lèrgies alimentàries |
dc.subject |
Intoleràncies alimentàries |
dc.subject |
Infants |
dc.subject |
Al·lèrgia alimentària |
dc.subject |
Infants |
dc.title |
Proposta d'un Programa d'Educació per a la Salut adreçat als pares de nens recent diagnosticats d'al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (Programa PDAIA) |
dc.type |
bachelorThesis |