Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/48791

Estudi de l'estabilitat i funcionalitat de nanoemulsions enriquides amb components bioactius
Chancho Masip, Maria Alba
Oms Oliu, Gemma; Odriozola Serrano, Isabel; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Actualment es coneixen una gran varietat de components bioactius de gran interès científic degut als múltiples efectes beneficiosos per la salut. L'ús dels components bioactius com ingredients funcionals és limitat ja que són difícils d'incorporar als aliments. S'ha demostrat que la nanotecnologia facilita la incorporació d'aquests components en matrius alimentaries. L'objectiu d'aquest treball és obtenir nanoemulsions estables a base de diferents tipus d'oli (oli de blat de moro, oli de nous i oli d'oliva verge extra) enriquits amb β- carotè i vitamina E i amb diferents concentracions de lecitina (0, 0'5 i 1%). Es pretén estudiar les característiques fisicoquímiques de les nanoemulsions (mida de partícula, potencial zeta, viscositat, color i estabilitat). A més a més, s'avaluarà la digestibilitat i bioaccessibilitat in vitro del β- carotè i de la vitamina E de les nanoemulsions que presentin millors propietats fisicoquímiques i s'analitzaran els resultats a partir d'un programa estadístic. El tipus d'oli utilitzat per elaborar la nanoemulsió no te efecte sobre les seves propietats fisicoquímiques. No obstant, els resultats obtinguts demostren la influència de la concentració de lecitina sobre les característiques fisicoquímiques de les nanoemulsions. Un augment de lecitina en la nanoemulsió condueix a una mida de partícula menor, una major negativitat del potencial zeta, una viscositat més elevada i una major estabilitat. El tipus d'oli utilitzat per preparar la nanoemulsió tampoc ha tingut influència sobre la digestibilitat i a la bioaccessibilitat del β- carotè. En canvi, la bioaccessibilitat de la vitamina E s'ha vist lleugerament disminuïda en la nanoemulsió formada per la barreja d'olis. Tot i que és necessari investigar més en aquest àmbit, els resultats d'aquest treball ens proporcionen informació per millorar l'elaboració de nanoemulsions enriquides.
2015
Nanoemulsions
β-carotè
Vitamina E
Components bioactius
Tecnologia dels aliments
Vitamina E
Carotenoides
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
cc-by-nc-nd
54 p.
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
mchanchom.pdf 835.5 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem