To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/48691

Estudi del consum de cereals expandits/en flocs i la seva relació amb els hábits alimentaris i el perfil d'adiposidat d'un grup d'escolars de primaria
Prunera Arbonés, Meritxell
Piqué Ferré, Maria Teresa; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Els nous canvis d’estil de vida tendeixen a una disminució de l’activitat física, a un augment de pes i a un augment del consum de productes amb alt contingut calòric. Els cereals expandits/en flocs són aliments, cada vegada més consumits i amb un alt contingut en energia, greixos i sucres. L’objectiu d’aquest treball és avaluar si els escolars que prenen cereals expandits/en flocs tenen uns hàbits d’alimentació menys saludables, són més sedentaris i tenen predisposició a patir sobrepès o obesitat. S’ha estudiat una mostra de 48 escolars (de 7-8anys i de 10-11anys). S’ha realitzat uns qüestionaris sobre el consum alimentari, un estudi de mercat dels cereals expandits/en flocs i determinat els paràmetres d’adipositat. Els escolars que no consumien cereals expandits/en flocs consumien en menor freqüència fruites i hortalisses. No hi havia diferències significatives en la ingesta dels diferents grups d’aliments, ni en l’activitat física, ni en els paràmetres d’adipositat en relació amb el consum de cereals. Els escolars que prenen cereals expandits/en flocs no presenten uns hàbits d’alimentació menys saludables, no eren més sedentaris i tampoc tenen predisposició a patir sobrepès o obesitat.
2015-06
Cereals expandits/en flocs
Hàbits alimentaris
Perfil d’adipositat
Cereals per esmorzar
Hàbits alimentaris
Obesitat
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
cc-by-nc-nd
63 p.
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
mpruneraa.pdf 8.985 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters