Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/48677

Elaboració d'una guia alimentària per a nens amb càncer
Dolcet Carrera, Georgina
Barahona Vinyes, Antonieta; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
El càncer infantil és una patologia molt poc freqüent sobre el total de càncers humans. En aquesta etapa, els tipus de càncers més habituals es classifiquen en malalties hematològiques, com els limfomes i les leucèmies, i els tumors sòlids. I són les leucèmies el tipus de càncer més freqüent, amb un percentatge d’un 30%. La pròpia malaltia i els tractaments que s’apliquen a l’ infant són força agressius per al cos i poden ocasionar alguns efectes secundaris, que en dificulten l’alimentació. Cal recordar que l’alimentació és un aspecte clau per tal que l’organisme de l’ infant pugui tenir una evolució i recuperació favorables, millorant no tan sols la qualitat de vida d’aquest sinó també la tolerància al tractament. El diagnòstic de càncer en una etapa tan primerenca com és la infància, no tan sols afecta al nen sinó també al seu entorn, els pares. L’objectiu i el resultat final d’aquest treball ha estat la creació d’una guia pràctica d’alimentació per a nens amb càncer amb la finalitat d’ajudar i donar el màxim d’eines als pares per tal que puguin pal•liar dins de la mesura del possible els efectes secundaris que sorgeixen al llarg de la malaltia.
-Guia alimentària
-Infantil
-Càncer
-Infants -- Alimentació
-Càncer
-Hàbits alimentaris
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Vista
gdolsetc.pdf 824.7 KB application/pdf Vista/Abrir

Mostrar el registro completo del ítem