Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/47697

El té verde y su influencia en la absorción de glucosa y daño oxidativo en intestino delgado
Vicens Martínez, Cristian
Serrano Casasola, José Carlos Enrique; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Aquest treball és una continuïtat de l’estudi realitzat de l’efecte del té verd en l’activació del AMPK l’objectiu el qual va ser determinar si el mecanisme d’acció dels polifenols podria estar relacionat amb una modulació en l’absorció d¡energia i el metabolisme, i canvis mitocondrials induïts. L’objectiu principal d’aquest treball es determinar l’efecte del té verd en l’absorció de glucosa i dany oxidatiu en intestí prim en un model in vivo en ratolins C57BL6. Per avaluar els efectes del té verd en l’absorció de carbohidrats es va avaluar el contingut de transportadors de glucosa com marcadors d’absorció a nivell intestinal. Addicionalment es va avaluar l’efecte del té verd en la capacitat antioxidant i dany oxidatiu a nivell intestinal mitjançant biomarcadors i quantificació de NRF2. En els resultats es van observar diferències entre els gèneres. Es va observar a les femelles una disminució dels transportadors de glucosa acompanyat d’un increment del factor NRF2 i una disminució del dany oxidatiu en el grup tractat amb té verd. Es pot concloure que el té verd incrementa la translocació de NRF2 al nucli i que al seu torn activen sistemes de detoxificació que poden estar associats a la disminució del contingut de transportadors de glucosa GLUT2.
2014
Té verd
Glucosa
Polifenols
Dany oxidatiu
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
cc-by-nc-nd
32 p.
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
cvicensm.pdf 724.5 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem