dc.contributor |
Barbé Illa, Esther |
dc.contributor |
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
dc.contributor.author |
Massanet Galmés, Maria Antònia |
dc.date |
2014-05-20T13:59:25Z |
dc.date |
2014-05-20T13:59:25Z |
dc.date |
2013 |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10459.1/47237 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10459.1/47237 |
dc.description |
Les disminucions del perfil lipídic per sota del valor òptim es denominen hipolipidèmies.
Les hipolipidèmies poden ser de causa primària, és a dir d'origen genètic, o secundàries a patologies com l’hipotiroïdisme o la caquèxia. Presentar valors per sota dels estàndards de normalitat és un factor de risc de patir desnutrició, retràs en el creixement, dèficit de vitamina E i/o A, malalties cardíaques i hepàtiques. A més, el colesterol forma part de les membranes cel·lulars, i si no es troba en les quantitats adequades les membranes perden la seva resistència i funcionalitat la qual pot produir hemorràgies cerebrals o demències.
Per tant, per evitar aquest risc cal seguir una dieta vairada i equilibrada amb un
percentatge lipídic adequat (<30%). Es recomana un consum adequat de lípids
saludables com els monoinsaturats i els poliinsaturats, i una ingesta controlada en
grasses saturades. |
dc.language |
cat |
dc.rights |
cc-by-nc-nd |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Deficiència de colesterol |
dc.subject |
Articles de revisió sobre hipocolesterolèmies |
dc.subject |
Perfil lipídic |
dc.subject |
Lípids -- Metabolisme -- Trastorns |
dc.title |
Prevalença d'hipolipidèmies en població sana treballadora |
dc.type |
bachelorThesis |