dc.contributor |
Ibarz Ribas, Alberto |
dc.contributor |
Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària. |
dc.contributor |
Garvín, Alfonso |
dc.contributor.author |
Falguera Pascual, Víctor |
dc.date |
2008-12-29T11:27:07Z |
dc.date |
2012-07-17T08:08:42Z |
dc.date |
2008-12-29T11:27:07Z |
dc.date |
2012-07-17T08:08:42Z |
dc.date |
2008-06 |
dc.date |
2008-12-29T11:27:07Z |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10459.1/45847 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10459.1/45847 |
dc.description |
Els sucs de taronja són els de major demanda dins el mercat espanyol i en la majoria
de mercats a nivell mundial. Generalment, aquests sucs es comercialitzen amb polpa en
suspensió i amb un contingut en sòlids solubles al voltant de 10-12ºBrix. No obstant, per a facilitar el transport i conservació durant l’emmagatzematge, s’obtenen concentrats en forma industrial, i posteriorment es dilueixen afegint aigua fins a la concentració requerida. Les indústries també obtenen sucs clarificats i concentrats que serveixen, entre d’altres, per a preparar mescles. Els sucs concentrats s’obtenen per extracció o premsat del suc i posterior clarificació i concentració mitjançant una etapa d’evaporació,
assolint-se finalment productes al voltant dels 65ºBrix. En el procés d’elaboració el suc canvia contínuament de contingut en sòlids solubles i és sotmès a diverses temperatures, motius pels quals variaran les seves propietats, que depenen en gran mesura d’aquests dos paràmetres. Aquest treball d’investigació descrit fins ara, es complementarà amb l’estudi de les alternatives de tecnologia i enginyeria
disponibles en la fabricació del suc de taronja concentrat. Aquesta tasca servirà per
aprofundir en el coneixement tant del producte objecte de l’estudi com de la seva
producció, a més a més d’aplicar sobre un cas concret els coneixements adquirits al
llarg dels cinc anys de formació en el camp de l’enginyeria alimentària. |
dc.format |
application/pdf |
dc.format |
application/zip |
dc.format |
application/zip |
dc.language |
cat |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/) |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Sucs de taronja -- Anàlisi |
dc.subject |
663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos |
dc.title |
Caracterització del comportament reològic del suc de taronja concentrat a baixes temperatures. Efecte del procés de clarificació |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |