La red literaria de París no se acaba nunca de Enrique Vila-Matas : un acto de lectura e interpretación
Juste Mompel, Felicidad
Casas, Ana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2010
Resum: Este trabajo pretende realizar un acto de lectura e interpretación del texto de Enrique Vila-Matas París no se acaba nunca (2003). La lectura se sitúa desde la perspectiva concreta y delimitada de la red literaria que se teje en el novela. La metáfora de la red, atendiendo a sus tres acepciones: red como tejido, red como ardid y red como conexión, da las directrices del trabajo que intenta responder a estas cuestiones: a) qué hilos forman su tejido narrativo, b) cómo se configura la red, c) qué posibles mecanismos establecen la red como conexión. La lectura se inscribe en el doble marco de la intertextualidad y de la ironía. A través de las citas, alusiones y referencias literarias se destacan algunos procedimientos e intencionalidades en la configuración de la novelística de Enrique Vila-Matas, en su Manifiesto estético.
Resum: Aquest treball pretén realitzar un acte de lectura i interpretació del text d'Enrique Vila-Matas París no se acaba nunca (2003). La lectura se situa des de la perspectiva concreta i delimitada de la xarxa literària que es teixeix en la novel·la. La metàfora de la xarxa, atenent a les seves tres accepcions: xarxa com a teixit, xarxa com a ardit i xarxa com a connexió, dóna les directrius del treball que intenta respondre a aquestes qüestions: a) quins fils formen el seu teixit narratiu, b) com es configura la xarxa, c) quins possibles mecanismes estableixen la xarxa com a connexió. La lectura s'inscriu en el doble marc de la intertextualitat i de la ironia. A través de les cites, al·lusions i referències literàries es destaquen alguns procediments i intencionalitats en la configuració de la novel·lística d'Enrique Vila-Matas, en el seu Manifest estètic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals [4313178]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Máster oficial en literatura comparada. Estudios literarios y culturales
Document: Treball final de grau
Matèria: Vila-Matas, Enrique, 1948-. París no se acaba nunca



97 p, 610.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2023-12-30



   Favorit i Compartir