La formación de un humanista. Juan Ramón Masoliver (1910-1936)
Hernández Hernández, Sònia
Aznar Soler, Manuel, 1951- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2010
Resum: Juan Ramón Masoliver perteneció a una generación privilegiada en cuanto a su formación. Promovió la revista Hèlix, altavoz del surrealismo en Catalunya, y estuvo en contacto con el núcleo surrealista francés. Conoció a James Joyce y Ezra Pound, dos intelectuales claves para su formación y su desarrollo cultural posterior. También en esta época entró en contacto con corrientes de pensamiento cercanas al fascismo. Con todas sus experiencias construyó un excéntrico personaje que, en su madurez, contaría con la simpatía de numerosos intelectuales.
Resum: Juan Ramón Masoliver va pertànyer a una generació privilegia pel que fa a la seva formació. Va ser el promotor de la revista Hèlix, altaveu del surrealisme a Catalunya, i va estar en contacte amb el nucli surrealista francès. Va conèixer James Joyce i Ezra Pound, dos intel·lectuals claus per a la seva formació i el seu desenvolupament cultural posterior. També en aquesta època va entrar en contacte amb corrents de pensament propers al feixisme. Amb totes les seves experiències, va construir un excèntric personatge que, a la seva maduresa, va comptar amb la simpatia de nombrosos intel·lectuals.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Masoliver, Juan Ramón



192 p, 9.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2022-09-01



   Favorit i Compartir