Col·laboració a l'estudi de les plantes invasores del Parc Natural de l'Alt Pirineu : cartografia de detall i recull de mesures de gestió
Pérez Castells, Marc
Pino i Vilalta, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Fernández Gil, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2009
Descripció: 93 p.
Resum: La intrusió de les plantes exòtiques invasores en els espais naturals protegits de Catalunya s'ha convertit en un problema de primer ordre. En alguns d'aquests espais fa temps que s'han començat a gestionar aquestes espècies exòtiques. No és el cas del PNAP, que degut a la seva recent creació, encara no ha pogut tractar a fons aquesta problemàtica. Per tant, amb el present estudi s'ha treballat en conèixer la distribució d'aquetes espècies en el Parc i en crear una base de referència. La major part de les plantes trobades estan situades en llocs on la pressió humana es molt forta. Un cop establertes prop de les àrees més antropitzades, aquestes espècies es disseminen pel territori aprofitant-se de les zones degradades per establir-se. Per aquesta raó, també es proposen les mesures d'actuació més adients per a gestionar aquestes espècies en el territori de l'Alt Pirineu, prenent com a referent les actuacions que es duen a terme avui arreu del món.
Resum: La intrusión de las plantas exóticas invasoras en los espacios naturales protegidos de Catalunya se ha convertido en un problema de primer orden. En algunos de estos espacios hace tiempo que se han comenzado a gestionar estas especies exóticas. No es el caso del PNAP, que debido a su reciente creación aún no ha podido tratar a fondo esta problemática. Por tanto, con el presente estudio se ha trabajado en conocer la distribución de estas especies en el Parque y crear una base de datos de referencia. La mayor parte de las plantas encontrada están situadas en sitios donde la presión humana es muy fuerte. Una vez establecidas cerca de las zonas más antropizadas, estas especies se diseminan por el territorio aprovechándose de las zonas degradadas para establecerse. Por este motivo, también se proponen las mesuras de actuación más adecuadas para gestionar estas especies en el territorio del Alto Pirineo, tomando como referente las actuaciones que se llevan a cabo alrededor del mundo.
Resum: The intrusion of invasive alien plants in protected natural areas in Catalonia has become a major problem. In some of these areas have long since begun to manage these exotic species. It is not the case of PNAP, which due to its recent creation, has not yet been thoroughly treat this problem. Therefore, this study has worked in the distribution of modules in this species in the Park and create a baseline. Most of the plants found are located in places where human pressure is very strong. Once established near anthropogenically-impacted environments, these species are spread throughout the region taking advantage of degraded areas to settle. For this reason, we also propose the most appropriate performance measures to manage these species in the territory of the High Pyrenees, taking as reference the actions are carried out worldwide today.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Plantes invasores ; Parc Natural de l'Alt Pirineu ; Biogeografia



Resum del projecte
9 p, 77.9 KB

Projecte
93 p, 4.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir