Metodología de diseño de filtros CRF/SCF basada en modelos de resonadores BAW acoplados acústicamente
Corrales López, Edén (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Paco Sánchez, Pedro Antonio de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 110 p.
Resum: La creixent utilització de sistemes de comunicacions mòbils ha impulsat la demanda de filtres passabanda miniaturitzats d'elevades prestacions operant en el rang de freqüències de microones. Els Film Bulk Acoustic Resonators (FBAR) estan esdevenint la principal alternativa als filtres basats en ressonadors Surface Acoustic Wave (SAW) o als basats en ressonadors ceràmics. Els Stacked Crystal Filters (SCF) i els Coupled Resonator Filters (CRF) són configuracions FBAR que permeten assolir una excel·lent atenuació en la banda de refús. Aquest treball presenta un innovador circuit equivalent elèctric que modela el CRF. Llavors, es desenvolupa una metodologia de síntesi de filtres per al SCF i per al CRF utilitzant els seus circuits equivalents elèctrics. La metodologia de disseny presentada permet obtenir les dimensions de l'estructura del filtre acústic partint de les especificacions del filtre i de les restriccions pròpies de la tecnologia. S'han implementat diferents respostes de Chebyshev per a sistemes de comunicacions reals per tal de validar el procediment de disseny dels filtres obtenint els resultats esperats.
Resum: La creciente utilización de sistemas de comunicaciones móviles ha impulsado la demanda de filtros pasobanda miniaturizados de elevadas prestaciones operando en el rango de frecuencias de microondas. Los Film Bulk Acoustic Resonators (FBAR) se estan posicionando como la principal alternativa a los filtros basados en resonadores Surface Acoustic Wave (SAW) o a los resonadores cerámicos. Los Stacked Crystal Filters (SCF) y los Coupled Resonator Filters (CRF) son configuraciones FBAR que permiten conseguir una excelente atenuación en la banda de rechazo. Este trabajo presenta un novedoso circuito equivalente eléctrico que modela el CRF. Entonces, se desarrolla una metodología de síntesis de filtros para el SCF y para el CRF partiendo de sus circuitos equivalentes eléctricos. La metodología de diseño presentada permite obtener las dimensiones de la estructura del filtro acústico partiendo de las especificaciones del filtro y de las propias restricciones de la tecnología. Se han implementado diferentes respuestas de Chebyshev para sistemas de comunicaciones reales para validar el procedimiento de diseño de los filtros obteniendo los resultados esperados.
Resum: The increasing use of mobile communications systems has launched the demand on high performance miniature bandpass filters operating into the microwave frequency range. Film Bulk Acoustic Resonators (FBAR) are turning into the main alternative to current filters based on Surface Acoustic Wave (SAW) or ceramic resonators. Stacked Crystal Filters (SCF) and Coupled Resonator Filters (CRF) are FBAR configurations that show excellent stopband attenuation performances. This work presents a novel electrical equivalent circuit modeling the CRF. Thus, a filter synthesis methodology for the SCF and CRF is developed using their electrical equivalent circuits. The presented design methodology allows obtaining the acoustical filter structure dimensions starting with the filter specifications and the technology constraint. Several Chebyshev responses for real communications systems have been implemented in order to validate the filter design procedure which have obtained the expected results.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Filtres elèctrics ; Ressonadors



Projecte
110 p, 5.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2024-02-19



   Favorit i Compartir